avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... transfer indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

transfer indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
am un copil de 1 an si 2 sapt, eu am fost in concediu de crestere al copilului, si m-am angajat incepand cu data de 1.08.2012. se poate transfera indemnizatia si sa intre tatal in concediu de crestere copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:43, 30 Iulie 2012
Cand ati depus actele ptr CCC catre AJPIS ati optat ptr 2 ani CCC? Daca raspunsul este DA,trebuie sa respectati decizia.
Vi s-a dat un formular de completat de dvs catre AJPIS.
da am optat pt 2 ani
deci nu se mai poate face nimic
Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Părinţii care, între ei, doresc să îşi schimbe opţiunea pentru indemnizaţie pentru creşterea copilului pe perioada în care beneficiază de acest drept.

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 2 alin. (7) din OUG nr. 111/2010, odată făcută opţiunea, aceasta nu mai poate fi schimbată. Deşi este un drept individual, decizia de a avea un copil, cât şi deciziile ulterioare privind creşterea, îngrijirea şi educarea acestuia sunt luate în comun de părinţii/reprezentanţii legali ai copilului, în conformitate cu prevederile Codului familiei. Prin urmare, se aplică această regulă şi în situaţia deciziei/opţiunii exprimate în cazul concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate intra tatal in ccc? mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana AS DORI SA VA INTREB DACA SE POATE CA UNUL DIN PARINTI SA FACA SCHIMB CU CELALT IN CONCEDIU POST NATAL.ADICA DACA SOTIA ESTE IN POST NATAL DE CATEVA LUNI SA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil luminita-valy luminita-valy buna ziua . sotul este in concediu de crestere copil si doreste sa inceapa treaba. pot intra eu in concediu de crestere? (vezi toată discuția)
Transfer concediu crestere copil si stimulent de insertie SofiaAndreea SofiaAndreea Buna ziua, As avea nevoie de ajutorul dvs pentru 2 probleme la care nu gasesc un raspuns clar nici pe internet si nici de la autoritatile competente. Am ... (vezi toată discuția)