avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa un partaj amiabil se mai poate razgandi vreunul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa un partaj amiabil se mai poate razgandi vreunul dintre soti?

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:
am hotarat sa divortam amiabil, sotul o sa-mi cedeze partea lui (adica jumatate) din bunurile obtinute in timpul casatoriei.
INTREBARE: dupa pronuntarea divortului poate sa se razgandeasca si sa vrea inapoi jumatatea lui de casa? Exista vreo portita legala ca el sa poata face acest lucru?
Acum, teoretic, nu se pune problema ca s-ar razgandi dar, in timp, poate ii vin alte idei si vreau sa ma asigur ca nu mai are nicio sansa de-a recupera ce da acum de bunavoie .
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eu12345 , utilizator 20:15, 9 Martie 2012
ca sa nu se razgandeasca trebuie sa nu va faca nici donatie nici act de vanzare-cumparare. consultati un avocat la cazul in speta deoarece solutii exista
va multumesc! eu ma gandeam ca, la un partaj amiabil imi cedeaza jumatatea lui in fata notarului si atat . daca nu imi face nici donatie nici act de v-c, cum poate sa-mi dea legal aceasta parte/
va multumesc, din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort +partaj,minor 15 ani nut nut In situatia unui divort+partaj, cu un copil minor de 15 ani. Partile au apelat la un mediator s-au inteles si au ajuns la un acord in cea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat dupa divort de fostul sot? imobiliare imobiliare O simpla declaratie la notar, ca sotia renunta in favoarea sotului, la partea ei din garsoniera cumparata in timpul casatoriei mai poate fi atacata dupa ... (vezi toată discuția)
Părinții fostului soț ne-au donat, în timpul căsătoriei, un imobil iar acum încearcă să retragă donația. este posibil așa ceva? maria.cristina20 maria.cristina20 In timpul casatoriei am primit atat sotul meu cat si eu ca donatie un imobil de la parintii sotului (pe numele amandoura). In urma cu cativa ani am divortat , ... (vezi toată discuția)