avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort +partaj,minor 15 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort +partaj,minor 15 ani

In situatia unui divort+partaj, cu un copil minor de 15 ani.
Partile au apelat la un mediator s-au inteles si au ajuns la un acord in cea ce priveste desfacerea casatoriei sub toate aspectele ce deriva din aceasta actiune,atat in privinta numelui,planul parental,pensia alimentara,domiciliul copilului,etc.
Deasemenea s-a ajuns la un acord si in cea ce priveste partajul,dar parintele care paraseste domiciliul,doreste introducerea unei clauze in continutul acordului prin care cedeaza copilului cota parte ce-i revine din locuinta.
Intrebarea care se pune este:Cum ar trebuii sa fie formulata o astfel de clauza,in Acordul de mediere si care ar fii temeiul legal,astfel incat instanta sa se pronunte in hotararea pe care o va da, ca aceasta cota parte de locuinta sa fie trecuta direct in proprietatea copilului,in baza careia sa se poata face publicitatea imobiliara, respectiv inscrierea in Cartea funciara a dreptului de proprietate a copilului,fara sa mai fie nevoie de alte acte intre parinte si copil,cum ar fii de exemplu donatia,act de vinzare-cumparare,etc
Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:23, 21 Noiembrie 2011
nu poate sa cedeze nimic decat dupa partaj. pana atunci sunt in indiviziune, iar fara partaj raman asa.doar dupa partaj se poate.consultati un avocat la cazul in speta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea cotei parte dintr-o locuinta Justitiarul711 Justitiarul711 Un cuplu detin o locuinta in proprietate de 1/2 parte fiecare. Poate sotia sa vanda partea sa unei alte persoane fara acordul sotului si fara partaj? Dar sotul ... (vezi toată discuția)
Intrebare simpla - vanzare apartament de unul din mostenitori inainte de dezbaterea succesiunii Alma10 Alma10 Dar grea pt.cine nu cunoaste legile:sotul supravietuitor locuieste cu copilul ,ambii sunt mostenitori,bineinteles.Poate parintele sa incheie vinzare cump.cu ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)