avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea cotei parte dintr-o locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea cotei parte dintr-o locuinta

Un cuplu detin o locuinta in proprietate de 1/2 parte fiecare. Poate sotia sa vanda partea sa unei alte persoane fara acordul sotului si fara partaj? Dar sotul poate vinde partea sa sotiei?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:22, 25 Februarie 2013
Legal ,imobilul poate fi tranzactionat numai dupa partaj si iesirea din indiviziune
Dar daca cei doi soti nu doresc sa faca partaj, poate unul sa cedeze partea sa, eu stiu sa faca o donatie, orice altceva, pentru a scuti cheltuiala de 2 ori.
Dacă imobilul este bun comun, nu. Ce cotă să vîndă unul dintre soţi dacă acea cotă nu este determinată, proprietatea fiind una devălmaşă?

Iar după noul cod civil, vînzarea cotei nu este posibilă nici dacă imobilul este deţinut în cote părţi, atîta vreme cît are statutul de domiciliu al soţilor, fără acordul expres al celuilalt soţ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)