avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzatorul are dreptul sa refuze semnarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzatorul are dreptul sa refuze semnarea unui antrecontract ?

- Nu mai locuiesc in Romania de multi ani.
- Am un apartament de vinzare mostenit de la parintii mei.
- Sint unic mostenitor.
- Am certificatul de mostenitor.
- Singurul act care imi lipseste este dosarul cadastral care este deja demarat si am optat pentru regimul normal (21 de zile lucratoare).
- Eu, vinzatorul am o conventie semnata cu agentia imobiliara pentru vinzarea apartamentului. In conventie scrie ca este "valabil in perioada 29/09/2011 pana la 29/03/2012" iar comisionul este platibil la semnarea unui contract de vinzare-cumparare sau a unui antecontract.
- Agentia a gasit un cumparator inca de acum trei luni.
- Agentia spune ca posibilul cumparator insista acum pentru semnarea unui antecontract.
- Eu, ca vinzator, nu doresc sa semnez un antecontract ci direct un contract de vinzare-cumparare.

Pot refuza semnarea unui antecontract ? Nu inteleg graba dintr-o data, cind in mai putin de o luna tot dosarul apartamentului va fi complet si vom putea semna contractul de vinzare-cumparare.

Apropo de conventia cu agentia, ce inseamna valabilitatea conventiei ? Cumva ca, doar in perioada specificata agentia se obliga sa caute un cumparator ? Si apoi ? In alte cuvinte eu pina cind sint legat de agentie ? Cum se stinge o astfel de conventie, in afara semnarii unui contract de vinzare-cumparare sau antecontract ?

Ce modalitati de plata exista in Romania pentru ca tranzactia sa deruleze cit mai elegant posibil ? Bancile din Romania elibereaza cecuri certificate (certified check) ?

Toate intrebarile astea mi le pun pentru ca nu am nevoie de nici un fel de batai de cap, avind in vedere ca nu sint in Romania.

Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
gicamuci, utilizator
Cel mai recent răspuns: gicamuci , utilizator 17:08, 11 Martie 2012
Am uitat sa mai intreb, cind si vinzatorul si cumparatorul au un notar (cumparatorului banuiesc ca i s-a propus unul de catre agentia imobiliara) notarul cara va perfecta vinzarea-cumpararea este ales de vinzator, de cumparator, de comun acord ? Care are precedenta ? Cum este mai bine, de mers la notarul vinzatorului sau al cumparatorului ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
gicamuci, utilizator
bump

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

valabilitate contract cu agentia imobiliara bellla bellla buna ziua va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. am semnat un contract de vizionare pt un apartament in anul 2008 luna noiembrie, eu fiind cumparatorul, ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil mostenit MonicaBa MonicaBa Buna seara! Daca se poate as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre situatia de fata.Multumesc anticipat! Tatal prietenuli meu a murit acum 3 ani si de ... (vezi toată discuția)
Plata vinzator in sistemul "prima casa" hspinache hspinache Buan ziua , Nu stiu prea bine daca am postat corect problema . Deci: -vinzatorul s-a inteles cu cumparatorul -s-a intocmit antecontract de vinzare ... (vezi toată discuția)