- Nu mai locuiesc in Romania de multi ani.
- Am un apartament de vinzare mostenit de la parintii mei.
- Sint unic mostenitor.
- Am certificatul de mostenitor.
- Singurul act care imi lipseste este dosarul cadastral care este deja demarat si am optat pentru regimul normal (21 de zile lucratoare).
- Eu, vinzatorul am o conventie semnata cu agentia imobiliara pentru vinzarea apartamentului. In conventie scrie ca este "valabil in perioada 29/09/2011 pana la 29/03/2012" iar comisionul este platibil la semnarea unui contract de vinzare-cumparare sau a unui antecontract.
- Agentia a gasit un cumparator inca de acum trei luni.
- Agentia spune ca posibilul cumparator insista acum pentru semnarea unui antecontract.
- Eu, ca vinzator, nu doresc sa semnez un antecontract ci direct un contract de vinzare-cumparare.
Pot refuza semnarea unui antecontract ? Nu inteleg graba dintr-o data, cind in mai putin de o luna tot dosarul apartamentului va fi complet si vom putea semna contractul de vinzare-cumparare.
Apropo de conventia cu agentia, ce inseamna valabilitatea conventiei ? Cumva ca, doar in perioada specificata agentia se obliga sa caute un cumparator ? Si apoi ? In alte cuvinte eu pina cind sint legat de agentie ? Cum se stinge o astfel de conventie, in afara semnarii unui contract de vinzare-cumparare sau antecontract ?
Ce modalitati de plata exista in Romania pentru ca tranzactia sa deruleze cit mai elegant posibil ? Bancile din Romania elibereaza cecuri certificate (certified check) ?
Toate intrebarile astea mi le pun pentru ca nu am nevoie de nici un fel de batai de cap, avind in vedere ca nu sint in Romania.
Am uitat sa mai intreb, cind si vinzatorul si cumparatorul au un notar (cumparatorului banuiesc ca i s-a propus unul de catre agentia imobiliara) notarul cara va perfecta vinzarea-cumpararea este ales de vinzator, de cumparator, de comun acord ? Care are precedenta ? Cum este mai bine, de mers la notarul vinzatorului sau al cumparatorului ?