avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant Credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant Credit

Buna ziua! acum 4 ani fosta mea sotie a luat un credit firma impreuna cu asociatul din firma. acum firma este in faliment. eu am semnat ca persoana fizica un bilet la ordin fara alta garantie , ( numai cu buletinul ). ei nu au mai platit dupa verificarile mele la banca de 3 ani. din cate stiu amandoi nu lucreaza si nu au nici un alt venit sau bunuri. as vrea sa stiu ce mi se poate intampla, sau ce solutii exista ca eu sa nu fiu cel care a plateste creditul.mentionez ca eu sunt divortat de sotia mea din 2010. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:37, 10 Martie 2012
Societatea fiind in procedura falimetului se vor valorifica toate bunurile aflate in patrimoniul societatii pentru ca creditorii sa isi recupereze creantele.
Fiti putin mai explicit cu afirmatia "eu am semnat ca persoana fizica un bilet la ordin fara alta garantie". In ce context, calitate ati semnat dvs. un bilet la ordin? Aveati calitatea sa o faceti? Ce implicatie aveti dvs.?
Eu am semnat acel bilet la ordin doar cu buletinul in calitate de fost sot. Totul a fost pe in credere ca sa obtina acel credit. Nu am crezut ca se va ajunge aici. Eu in firma nu am avut nici o implicatie. Mi s-a spus ca sunt un garant al lor. Nu stiu cu vor evolua lucrurile dar nu stiu ce sa fac sa plateasca ei. Eu mentionez ca am un apartament cu contract de donatie si serviciu.
Aha, deci sunteti persoana care a garantat creditul. In acest caz exista probabilitatea ca sa raspundeti dvs. pentru creanta. Dar numai dupa ce se valorifica bunurile din patrimoniul societatii aflate in procedura falimentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)
Creante banca irina2011 irina2011 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor in urmatoarea speta. clientul X, actionar unic la o societate comerciala are doua credite cu garantii ipotecare la doua ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)