avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare dupa export/import
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare dupa export/import

Buna ziua.

Am urmatoarea dilema: momentan sunt rezident in Belgia si doresc sa imi cumpar o masina din Romania. Statul belgian te obliga sa inmatriculezi masina in Belgia daca esti rezident. Daca eu cumpar masina din Romania (inmatriculata in Ro, cu taxa de prima inmatriculare deja platita), o inmatriculez in Belgia iar dupa un an decid sa ma intorc in tara si sa iau si masina cu mine pentru a o reinmatricula in Romania, mai trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare sau nu?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: antispam , utilizator 10:32, 13 Martie 2012
nu mai trebuie platita taxa, deoarece aceasta se plateste o singura data, la prima inmatriculare a auto in Romania...
Imi dau seama acum ca am gresit oarecum: taxa de prima inmatriculare nu a fost platita, masina fiind scutita din cauza ca era euro4 in 2006. Cei de la finante mi-au spus ca taxa trebuie platita la reintroducerea in tara. Eadevarat oare? Dat fiind faptul ca masina va fi pe acelasi nume pe toata perioada... Chiar daca se schimba tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de prima inmatriculare. florant26 florant26 Salut, am cumparat in anul 2008 un autoturism Audi A6 model 2000 din Belgia.L-am inmatriculat in Romania in noiembrie 2008 platind taxa de 9400 RON.Am obtinut ... (vezi toată discuția)
Act vanzare/cumparare auto. clyde2010 clyde2010 Doresc sa-mi vand masina fiicei mele,care este rezidenta in Belgia si doreste sa o foloseasca acolo. Masina deja este in belgia si vrea sa o inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Taxa auto Dragos1983 Dragos1983 Buna ziua. Am cumparat un Audi din 2002(masina) care a fost inmatriculata in 2004 in Tara. Pot da statul in judecata pentru a NU plati taxa de poluare? In 2004 ... (vezi toată discuția)