Sunt parte vatamata intr-un dosar penal in care am depus plangere pentru abuz de incredere si gestiune frauduloasa, paguba care mi s-a produs fiind de 4000 euro.Daca pe parcursul cecetarii penale, inculpatul instraineaza toate bunurile care sunt pe numele lui, eu cum imi pot recupera suma de bani? Ce ar trebui sa fac in timpul urmaririi penale ptr ca e posibil sa instraineze toate bunurile?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
1.Mai intai este necesar sa va constituiti parte civila cu suma respectiva, iar in dovedirea prejudiciului creat trebuie sa existe probe.
2.Apoi, formulati o cerere prin care solicitati insituirea masurii asiguratorii a sechestrului , respectiv a indisponibilizarii unui bun imobil sau mobil dupa caz, necesar repararii pagubei produse prin savarsirea infractiunilor.
Cererea se adreseaza procurorului de caz.
Verificati daca are bunuri pe numele lui si apoi formulati o cerere la procuror sa aplice masura sechestrului inainte sa apuce sa le instraineze.Am cunoscut un caz cand cineva a trecut pe numele parintilor masina si a fost prea tarziu sa se mai faca ceva.Trebuie sa va grabiti.