avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare sume de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare sume de bani

Buna seara,
In cazul in care se efectuaze cercetari pentru savarsirea unei infractiuni economice(nu evaziune fiscala,nu are legatura cu ANAF) se poate pune poprire pe conturile(cont curent persoana fizica) persoanei in cauza sau
se poate institui obligatia de plata catre persoana prejudiciata?
Va rog un raspuns,multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Rares., utilizator
Buna seara! Evident ca sunt posibile amandoua! Se numesc masuri asiguratorii: poprirea si sechestrul asigurator.
" Procurorul, in cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, din oficiu sau la cererea procurorului, în procedura de camera preliminară ori în cursul judecății, poate lua măsuri asigurătorii, prin ordonanță sau, după caz, prin încheiere motivată, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse ori care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracțiune.

Sumele de bani datorate cu orice titlu suspectului ori inculpatului sau parții responsabile civilmente de către o a treia persoană ori de către cel păgubit sunt poprite în mâinile acestora, în limitele prevăzute de lege, de la data primirii ordonanței sau încheierii prin care se înființeaza sechestrul".
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Adica contul poate fi blocat oricand de banca,dar in ce conditii?Presupun ca doar prin ordin judecatoresc.Este vorba de infractiune de inselaciune.
Cititi art. 249 si urm. c.p.p.
Prin ordonanta procurorului se instituie sechestrul asigurator. Masura poate viza bunurile si conturile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari- masina si marfa confiscata AnaMariaCostea AnaMariaCostea Buna ziua!Am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati.Am o cunostinta care a fost prinsa cu 200 de cartoane de tigari in oras cand incerca sa le ... (vezi toată discuția)