avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antene pe fatada blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antene pe fatada blocurilor

Buna ziua.
Cred ca am citit undeva ca montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor parabolice pe zidurile (fatada) blocurilor nu ar avea nevoie de autorizatie de construire. As dori sa stiu, care este reglementarea legala ?
Dar, din punct de vedere al utilizarii proprietatii comune, ar fi necesara aprobarea asociatiei de proprietari din imobil ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:35, 11 Martie 2012
exista o lege privitoare si la cei cu centrale termice....dar vad ca nu se plange nimeni de neaplicarea ei.
BODEALEX a scris:

Atat aparatete de aer conditionat cat si antenele parabolice sunt un pericol pentru ceilalti colacatari .

Daca tot a fost deschisa discutia ,cum comentati situatia in care X de la ultimul etaj proprietar al unui apartament cu 4 camere monteaza pe terasa imobilului 3 aparate de aer conditionat
Cu precizarea ca aparatele functioneaza la curent 220 V,ca sistemul de evacuare se deverseaza pe terasa si intrega instalatie electrica este pozata in interiorul scurgerii apei de pe terasa...

procmarci a scris:

... expunerea rufelor in extreriorul balcoanelor la uscat...

Frumoasa combinatie: un bloc dotat cu antene, aer conditionat si rufe fluturand in soare.
Ca sa-l parafrazam pe colegul nostru panicat mai sus, nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla in caz de cutremur!:yeah:
Cred ca blocul o ia din loc avand antena care-l orienteaza, aerul ce-l poarta si rufele intinse ca panza de corabie, intrunind toate conditiile sa navigheze precum corabia lui Columb. Putem sa ne lipim usor de coasta SUA.
Poate fi periculos si daca se darama blocul, pentru ca s-ar putea ca aerul conditionat sa nu mai faca fata, cablul antenei sa se smulga din spatele televizorului si sa se vada alb-negru in loc de color, iar rufele sa se ingalbeneasca de la praful solar care se degaja la cutremur si nu le mai putem purta.
O duminica frumoasa, va doresc si tineti-va bine de bloc!:coffee:
In cazul sanctionarii pentru modificarea proprietatii comune fara acordul asociatiei de proprietari cine va fi sanctionat ? Proprietarul respectiv (mi s-ar parea evident) dar si conducerea asociatiei in situatia ca nu a intervenit sa-l someze pe proprietar sa intre in legalitate ?

Pentru ca tot s-a extins tema pusa in discutie vreau sa va relatez ce am aflat de la un prieten care locuieste in Canada, intr-un apartament de bloc situat (atentie !) la etajul 20. A vrut sa-si puna un dulapior pe balcon si imediat a fost atentionat, mai intai de un vecin si apoi de echivalentul administratorului de la noi, ca nu are voie sa amplaseze nimic ce depaseste inaltimea balustradei de protectie a balconului. Si bineinteles ca s-a conformat.
@dddgab,
Asa este si in Canada si in orice tara in care legile tarii se respecta. Acolo, in primul rand nu sunt proprietari de locuinte, cu milioanele ca la noi, acolo proprietarul unui imobil angajeaza un administrator care face si desface tot ce misca in zona. Cum adica, sa nu-ti achiti utilitatile? Sa bei un drink si sa faci scandal la administratie? In secunda 2 esti pe scari si poate te duce cu duba intr-o alta garsoniera... Si apropo's, un prieten de-al meu si-a cumparat un echipament TV satelit (acolo antenele sunt mult mai mici, satelitul este deasupra casei), a montat antena in balcon, dar a acoperit-o cu o panza sa nu se vada...
Daca veni vorba de antene, poate in zilele urmatoare am sa ma deplasez intr-o zona din Iasi in care fiinteaza un imobil - asa-zis bloc de nefamilisti, sa fac niste poze - unde nimeni nu are contract pe ceva, asfel ca societatile de CATV dupa ce s-au lamurit cu cine au de-aface le-au taiat ”macaroana” si baietii au ramas fara semnal CATV. Ei, cum erau invatati cu 100 de programe TV, rand pe rand au apelat la solutia clasica, si-au cumparat echipament satelit de la dolce. Antena, receptor + cartela (pe care acum tre'sa o plateasca). Dom'le, cred ca nu exagerez de fel, pe fatada blocului sunt peste 100 de lighenute dint-astea amestecate printre rufe puse la uscat . Nu-ti vine sa crezi ce este acolo si stai ca nu m-au uitat in spatele blocului, dar probabil ca acei locatari ori le au montate pe bloc, ori au dat la pace cu cei orientati cu fata spre sud si platesc pe jumatate costurile. Asta e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene și aparate aer condiționat pe fatada blocului calu123 calu123 Buna ziua, In ce măsura este legală montarea aparatelor de aer condiționat și a antenelor parabolice pe fațada blocului (terasa și balcon)? (vezi toată discuția)
Pardosela balcon MSandaC MSandaC Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)
Montare antena satelit perete exterior danieljianu danieljianu Buna ziua. As dori sa stiu daca am dreptul sa montez o antena de satelit pe peretele exterior al unei camere. Administratorul mi-a spus ca peretele ... (vezi toată discuția)