avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare antena satelit perete exterior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare antena satelit perete exterior

Buna ziua.

As dori sa stiu daca am dreptul sa montez o antena de satelit pe peretele exterior al unei camere.

Administratorul mi-a spus ca peretele exterior e parte comuna, dar eu credeam ca e inclus in suprafata construita, pe care am cumparat-o cand am achizitionat apartamentul.

Multumesc in avans pentru ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
danieljianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 15:14, 3 Decembrie 2009
E adevarat ce v-a spus administratorul, dar ce solutie v-a dat nu ne-ati spus.
Daca vecinii Dv. si-au instalat antenele pe perete, ca si aerul conditionat, de altfel, atunci procedati si Dv. similar.
Intr-adevar peretele exterior al cladirii este proprietate comuna. Proprietatea Dv. este strict interiorul apartamentului, din ziduri aveti, ca sa zic asa numai jumatatea interioara a grosimii acestora. :)
:) si multumesc pentru raspuns.

Antene de satelit nu si-au instalat (inca ?), dar aparate de aer conditionat sunt montate pe peretii exteriori.

Administratorul mi-a sugerat sa fac o cerere catre presedintele asociatiei de locatari, dar mi-a zis "neoficial" ca nu crede ca se va aproba. Si eu l-am intrebat despre aparatele de A/C montate pe pereti, cat si despre balcoanele inchise dupa bunul plac al fiecaruia, si mi-a raspuns ca vrea sa ii oblige sa le dea jos...

Nu stiu ce sa fac...
daca AC montate pe peretele exterior care e bun comun, ar trebui sa plateasca chirie la asociatie pt acele AC, antene satelit, sau mai stiu eu ce mai are omul pe la geam pus in dreptul lui.
ciudat rau ... insa legea e lege ... si daca in scara respectiva sunt majoritatea cu AC s-ar strange bani frumosi din chiria lor si oamenii or sa fie de acord sa dea acesti bani sau sa le dea jos ???
cati din cei cu AC au aprobari de asa ceva ? cred ca nici unul, mai ales la caminele de nefamilisti unde fiecare camera/geam are si cate o antena satelit (DIGI dalea)...pai daca asociatia cere aprobari la aceste lucruri, cei din conducerea asociatiei or sa fie linsati la propriu si figurat :))
ciudata situatie in aceste cazuri.
:)) Cred ca nu stie ce spune !!!
Daca in majoritatea cazurilor sunt pentru o atenta administrare a proprietatii comune, in acest caz trebuie sa va spun ca sunt de partea celor care au montat si aer conditionat si antene pe pereti. De ce? Simplu! Ca asociatia de proprietari nu are o solutie pentru acest aspect. Daca ar fi avut, eu insami as fi procedat ca atare.
Am si aer conditionat pe care am vrut sa mi-l montez in balcon (care e inchis) si mesterii mi-au spus ca nu se face asta ....nu stiu din ce pricini tehnice....nu mai tin minte ca asta s-a intamplat acum cativa ani.... Cat despre antena, unde s-ar putea monta aceasta in afara de peretele exterior? Pe terasa? Acolo sunt probleme si eu, una, nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce macar si pentru faptul ca e posibil ca montarea acesteia sa fie prost facuta si sa cauzeze necazuri celor de la ultimul etaj.
Plus ca eu nu am vazut bloc care sa nu aiba aer conditionat si antene montate pe peretii exteriori. E adevarat ca aspectul blocului are de suferit, dar nici specialistii in domeniu nu s-au preocupat sa ofere solutii... si atunci mergem pe solutia deja implementata.
Cat despre balcoane...!!!! Poate s-a saturat cumva de pozitia de presedinte!!! La cat au costat acestea, trebuie sa fii cel putin nebun sa pretinzi oamenilor sa si le demonteze... :)
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Solutii ar exista insa costa si lumea e comoda, asa ca se alege varianta cea mai ieftina si mai simpla.

Alte discuții în legătură

Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)
Conflict cu asociatia de locatari prisecaru georgian prisecaru georgian Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In ... (vezi toată discuția)
Antene pe fatada blocurilor dddgab dddgab Buna ziua. Cred ca am citit undeva ca montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor parabolice pe zidurile (fatada) blocurilor nu ar avea nevoie de ... (vezi toată discuția)