avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consum alcool - 0,25 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consum alcool - 0,25 in aerul expirat

in seara de 08.03.2012 eram in parcarea unui complex comercial si am efectuat in mod repetat mai multe derapaje in forta cu frana de mana. imediat a aparut un echipaj de politie care m-a legitimat dupa care m-a pus sa suflu in aparatul Drager care a indicat 0,25mg/l alcool pur in aerul expirat fapt pentru care mi-a suspendat dreptul la circulatie pe o peroada de 90 zile. daca fac contestatie pentru ca este parcare privata pot cere anularea procesului vb pe motiv ca OUG195/2002 se aplica doar pe drumuri publice?
Cel mai recent răspuns: gabriel_gabyyy24@yahoo.com , utilizator 11:49, 10 Martie 2012
parcarea poate fi intradevar, privata, insa
potrivit OUG 195 prin drum public se intelege orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;
prin urmare o parcare poate fi proprietate privata insa daca aceasta este deschisa circulatiei publice se aplica legea

succes totusi
Din puctul meu de vedere motivul sugerat de dumneavoastra nu este pertinent, demn de a conduce la anularea procesului verbal intocmit prin care s-au aplicat sanctiuni contraventionale si complementar suspendarea permisului de conducere pe o perioada determinata de timp.
Potrivit cu ordonanta amintita de dumneavoastra, prin drum public se intelege – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile.
Prin urmare apararea dumneavoastra, precum ca parcarea in care desfasurati activitati cu autoturismul, era una privata, va fi respinsa. Din considerentul de mai sus, ce rezulta din definitie, astfel ca intr-o parcare privata, aproape orice persoana, daca nu exista alte restrictii privind un anume personal determinat, poate avea acces, cu respectarea unor regului, in interiorul acesteia. Chiar si in ipoteza in care sa spunem parcarea avea o utilitate exclusiva unor anume persoane determinate, nici un element din definitia de mai sus nu inlatura caracterul public.
Per a contrario, ar insemna ca intr-o parcare, orice persoana se poate manifesta dupa bunul plac cu un autoturism, nerespectand regulile de circulatie, ori efectuand manevre care sa puna in pericol siguranta altor participanti, persoane ce se afla in acea parcare.
ar mai fii totusi inca ceva respectiv la datele personale ale mele agentul constatator a gresit numarul apartamentului
Ar putea constitui un motiv de nulitate relativa, pe romaneste, sansele de a se admite contestatia din acest motiv, sunt de 0,001%. Nu o spun eu, ci jurisprudenta.
Dar dumneavoastra va considerati vinovat de consumul de alcool ?
sunt responsabil de orice incalcare a legislatiei deci si de consumul de alcool in speta

Alte discuții în legătură

Amenda in parcare noiembriesm noiembriesm Buna ziua. O persoana a fost amendata in parcarea unui super market. Autovehiculul a fost parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Locul de parcare ... (vezi toată discuția)
Conducere pe dum privat Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Buna ziua Telefonic la insistenta politie am mutat. Masina chiar daca le. Am spus ca am consumat alcool.Cand am ajuns dupa aproximativ o suta de metri de ... (vezi toată discuția)
Poate poliția locală sa ami facă dosar penal pentru băutură ... Beneficiile Beneficiile Poate poliția locală sa ami facă dosar penal pentru băutură dacă mă aflam pe un drum forestier (vezi toată discuția)