parcarea poate fi intradevar, privata, insa
potrivit OUG 195 prin drum public se intelege orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;
prin urmare o parcare poate fi proprietate privata insa daca aceasta este deschisa circulatiei publice se aplica legea
succes totusi
Din puctul meu de vedere motivul sugerat de dumneavoastra nu este pertinent, demn de a conduce la anularea procesului verbal intocmit prin care s-au aplicat sanctiuni contraventionale si complementar suspendarea permisului de conducere pe o perioada determinata de timp.
Potrivit cu ordonanta amintita de dumneavoastra, prin drum public se intelege – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile.
Prin urmare apararea dumneavoastra, precum ca parcarea in care desfasurati activitati cu autoturismul, era una privata, va fi respinsa. Din considerentul de mai sus, ce rezulta din definitie, astfel ca intr-o parcare privata, aproape orice persoana, daca nu exista alte restrictii privind un anume personal determinat, poate avea acces, cu respectarea unor regului, in interiorul acesteia. Chiar si in ipoteza in care sa spunem parcarea avea o utilitate exclusiva unor anume persoane determinate, nici un element din definitia de mai sus nu inlatura caracterul public.
Per a contrario, ar insemna ca intr-o parcare, orice persoana se poate manifesta dupa bunul plac cu un autoturism, nerespectand regulile de circulatie, ori efectuand manevre care sa puna in pericol siguranta altor participanti, persoane ce se afla in acea parcare.
Ar putea constitui un motiv de nulitate relativa, pe romaneste, sansele de a se admite contestatia din acest motiv, sunt de 0,001%. Nu o spun eu, ci jurisprudenta.
Dar dumneavoastra va considerati vinovat de consumul de alcool ?