avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prevederi CCM pe societate sub cu prev. minimale din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prevederi CCM pe societate sub cu prev. minimale din CCM pe ramura

Exista CCM pe ramura Chimie si Petrochimie 2010-2012 care are cerinte minimale de la care se incep negocierile pt. CCM pe societate.
In urma deciziei de concediere, potrivit unui art., am constat cu stupoare ca liderii sindicatului liber al carui membra sunt, au negociat (si semnat) prevederi discriminatorii si care se situeaza sub conditiile minimale impuse de CCM de la nivel superior (pe ramura).Aceste prevederi stipuleaza faptul ca platile compensatorii pentru concedierile care nu tin de persoana salariatului se fac diferentiat, ( mult mai avantajoase pt. concedierile colective si si f. dezavantajoase pt. cele individuale), in avantajul partonatului si nu al salariatului. Mentionez faptul ca in CCM pe ramura nu se specifica plati compensatorii pt. conc. individuale, ci numai pt.concedieri, in general si conc. colective., stabilindu-se un "plafon minim" de la care se poate negocia. In cazul meu , diferenta intre negocierea realizata prin CCM pe soc. (3 sal. minime brute pe economie)si cea care "trebuia " sa fie minima conform CCM pe ramura (3 salarii brute ale salariatului), este semnificativa deoarece salariul meu brut este in jur 3000 lei iar cel minim pe economie este de 700.
Pe scurt, pot actiona sindicatul liber in instanta pentru plata diferentei? (nu mai spun ca a negociat si esalonarea acestor plati fara acordul salariatului dupa cum este prev. in CCM). Si, mai am o rugaminte, credeti ca merita sa mai lupt cand constati ca toti iti sunt impotriva? Trebuie sa ajung de fiecare data in fata judecatorilor? Chiar nu mai exista comunicare intre parti, pentru intelegeri amiabile?
P.S. Stiu ca ma recunoasteti ca si client mai vechi (stilul este inconfundabil!), dar as dori sa nu fiu categorisita ca si procesomana , deoarece fara voia mea sunt antrenata in situatii care imi calca demnitatea in picioare, nu mai adaug incalcarea drepturilor si teroarea de la locul de munca (angajatorul este o soc. cu circa 700 angajati........ ).

Cu respect
Cornelia Anghel
Am mai trimis un mesaj asemanator dar....nu-l mai gasesc!

Alte discuții în legătură

Ccm -uri conelia anghel conelia anghel 1. Este valabil la aceasta data CCM la nivel national? Parerile sunt impartite, ba ca da ba ca nu. 2. CCM la nivel de ramura Chimie si Petrochimie nr.369/7 ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere raly2a raly2a Buna ziua.in luna oct 2010 am primit o decizie de concediere pe motive de restructurare.In urma deciziei de concediare am depus o cerere de intrare in concediu ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ccm la nivelul ramurii chimie si petrochimie pentru anii 2010-2012 apetra apetra In cazul concedierilor individuale in baza CCM la nivel de ramura plateam 3 salarii compensatorii, brute. Care este situatia acum in conditiile in care ... (vezi toată discuția)