avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O cauza incalcita !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O cauza incalcita !!!

Buna seara,
- Cetateanul X,a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord deschis ptr. a i se implanta doua stent-uri.
- Pentru cele doua stent-uri,trebuia sa plateasca o suma considerabila,Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului....(CASJ).
- Insa,banii trebuiau achitati urgent,iar CASJ s-a incurcat in formalitati....
-Astfel,banii au fost achitati de doua persoane (Y si Z) - cunostinte ale lui X - prin ordine de plata,din conturile lor personale,catre farmacia de unde au fost luate stent-urile, mentionantd pe ordinele de plata destinatia banilor,(achitarea facturii nr.......,emise de farmacia ......,reprezentand contravaloarea celor doua stent-uri,mentionand si numele cetateanului X,ca beneficiar al stent-urilor.)
- Dupa operatie,cetateanul X,a intentat o actiune in pretentii,la judecatorie,prin care a solicitat restituirea banilor,de catre CASJ,care trebuia sa achite stent-urile.
- Cele doua persoane,Y si Z,au introdus si ele o cerere de interventie in nume propriu,prin care a solicitat returnarea banilor catre ele,intrucat ele au platit stent-urile.
- Instanta,insa,a admis actiunea in parte si a obligat CASJ sa-i plateasca lui X suma ce a fost platita ptr. stent-uri,plus cheltuieli de judecata. Dar,nu s-a pronuntat in niciun fel pe cererea de interventie.
- Hotararea este data pe fond,cu 15 zile pt. recurs,de la comunicare. Momentan ne aflam in termen.
- Ce anume trebuie facut in continuare,pentru ca,persoanele Y si Z sa-si recupereze banii platiti,bani ce instanta i-a dispus sa fie dati lui X,care nu a platit nimic ?
- X,nu vrea sa returneze banii lui Y si Z.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Termen recurs - pierdut din vina avocatului gigelas gigelas Buna ziua, Un avocat ales,a depus o cerere de interventie in nume propriu,pentru persoana X, care trebuia sa isi recupereze o suma de bani de la una dintre ... (vezi toată discuția)
Implant de cristalin, taxa pentru minor alexiasi34 alexiasi34 buna seara.cumnatul meu in varsta de 9 ani a suferit un traumatism la ohiul drept in luna martie anul curent.a suferit o intervetie chirurgicala iar la ultimul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie fapta nutzzu nutzzu Buna ziua.As avea nevoie de un sfat intr-o speta.In 2005 cetateanul X vinde cetateanului Y un autoturism ,incheind contract de vanzare cumparare.Problema e ca ... (vezi toată discuția)