avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte propietate disparute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte propietate disparute

Bunici mei au decedat acum 3 ani de zile si asi vrea sa demar#-oez succesiunea dar ma lovesc de o mare problema nu gasesc nici un act de la casa si nici de la pamant ce pot sa fac? Va rog un raspuns urgent#-o
Cel mai recent răspuns: razerul , utilizator 08:56, 11 Martie 2012
La primaria unde se plateau impozitele pe teren ar trebui sa se afle in arhivele lor o copie a actelor de proprietate.
O alta solutie ar fi sa incercati la Arhivele Nationale.
La primaria respectiva nu am gasit nimic,miau spus ca nu au nici un act:(,iar la arhivele nationale inca nu am incercat,dar pe cale judecatoreasca pot face ceva?
Nu puteti pe cale judecatoreasca. Faceti un istoric de rol fiscal poate va Ajuta macar sa stiti anul in care bunicii dvs au dobandit proprietatile, apoi incercati in functie de situarea bunurilor la Arhivele Nationale, daca aveau apartament la DAFI, etc...
in registrul agricol al primariei - este un documente pastrat de-a lungul anilor, iar in situatia in care acesta se reanoieste, cel vechi se pastreaza in arhiva - se pastreaza evidenta tuturor gospodariilor comunei, cu date referitore la nume, prenume titular, sotie, copii, nepoti (in cazul in care acestia locuiesc cu parintii lor in aceiasi gospodarie cu ... parintii), etc, si a proprietatilor pe care le are ( au avut) in posesie, casa, teren, si dupa care, se calculeazaa si achita impozitul, acolo solicitati datele in cauza, iar daca in cel mai rau caz, au un registru agricol nou infiintat in care nu sunt trecuti, solicitati registrul agricol vechi si vedeti pana in care an au fost trecuti si ce au avut in proprietate apoi, solicitati adeverinta pentru inceperea demersurilor in vederea executarii succesiunii, dar, aveti grija sa luati legatura cu toti ceilalti mostenitori indreptatiti, succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere de catre mostenitori a titlurilor de proprietate ale defunctului nadia_aa nadia_aa Buna ziua, Bunicul meu a murit iar mama ar dori sa lanseze procedura de succesiune. Problema este ca ea este departe de fostul domiciliu al bunicului. ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)
Avem sau nu pamant? amalia.p amalia.p Buna ziua, Nu stiu daca s-a mai discutat,am cautat prin forum dar nu am gasit. As vrea sa aflu daca bunicul tatalui meu avea pamanturi (din ce stiu eu, ... (vezi toată discuția)