avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in functie de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in functie de conducere

Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 00:04, 1 Aprilie 2012
art.153 (2) din legea 1/2011 - Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.
Adica daca eu am facut o facultate tehnica, la zi, pe vremea raposatului, se considera in prezent ca am si master. Pe diploma mea scrie diploma de licenta... Masterul se facea pe vremea mea ulterior absolvirii facultatii. Dupa care urma doctoratul...
Ce au facut cu sistemul asta de invatamant... Vad ingineri care au absolvit 3 ani de studiu(cu diploma de licenta) care nici nu stiu sa citeasca un desen tehnic... Vai de mama lui sistem de invatamant...
Sincer, pentru cei care lucreaza in administratie (functionari publici) nu mi se pare corect ca unul care a facut o facultate de 5 ani la zi in sistemul vechi de invatamant sa fie pus pe aceeasi treapta cu unul care face 3 ani prin corespondenta la nu stiu ce facultate...
Nu contest, si atunci si acum sunt studenti si studenti, unii mai buni, altii mai putin buni, dar parca isi bate cineva joc de cei care au facut o facultate la varsta la care se face o facultate si la modul la care se facea candva... Acuma bani sa ai ca te asteapta toti cu usile deschise. Si stiti care e paradoxul? Sau nu e un paradox, e o realitate... In ziua de azi tot cel care a avut bani sa faca o facultate isi va gasi un loc bun de munca iar cel destept si fara bani va trebui sa astepte sa-i surada si lui norocul pentru a manca o bucatica de paine...
Dragi moderatori sa nu va suparati pentru continutul mesajului dar asa de des am avut de-a face cu astfel de cazuri ca-mi vine sa urlu cateodata de cata nedreptate exista pe lumea asta!
D.soara Cristina a scris:
,,concursul de promovare este similar cu concursul de recrutare, numai ca primul se organizeaza pentru a se ocupa pe perioada nedeterminata o functie publica de conducere, si impune absolvirea de studii de master sau postuniversitare, si detinerea calitatii de functionar public, clasa I.,,
Aveti perfecta dreptate. In acest caz studiile de master sunt obligatorii pentru a participa la concurs.
Art. 66./Legea 188/1999 - Pentru a participa la concursul de promovare intr-o functie publica de conducere, functionarii publici trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie absolventi de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice;
b) sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I;
c) sa indeplineasca cerintele specifice prevazute in fisa postului;
d) sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 57 alin. (6);
e) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
Pe de alta parte si afirmatiile utilizatorul bep sunt adevarate. Dar ce ne facem atunci cu cei care au absolvit 5 ani de facultate si master, inseamna ca in prezent sunt doctori?


credeti-ma nici mie nu mi se pare corect fata de cei care au terminat peste 4 ani de studiu inainte de 2007, si care au facut mastere N-shpe...iar cu legea asta sa li se echivaleze diploma de licenta a altora la acelasi nivel cu toate masterele celor dintai mentionati.
plus ca legea 288 care face clar distinctia intre studiile absolvite cu licenta si cele cu master. studile cu licenta inseamna studii superioare generale. apoi studiile de master sunt cele de aprofundare. asa ca....asta este legea si trebuie sa o luam asa cum este.
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
ContSters233010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Criterii concurs girl mara girl mara Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul ... (vezi toată discuția)