buna seara,asi dorii sa stiu la cat timp trebuie sa depun cererea de ccc la ag de somaj si dosarul la primarie de la nastere pt. ca am pana in data de 10 iun con med cele 126 de zile iar data prob .a nasterii este 3 apr.dupa 10 iun sau dupa 3 apr?daca depun dupa 3 apr imi va platii con .med si ccc?multumesc
Cererea pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului pina la 2 ani se depune intr-un interval de 60 de zile de la data implinirii celor 42 zile le lehuzie, indemnizatia se acordă după expirarea concediului de maternitate , respectiv cele 126 de zile, dar nu mai repede de a 42 zi de la data nasterii. Nu se plateste concomitent si concediu de maternitate si ICC.Prin urmare dacă data prezumată a nasterii este 3 aprilie, aveţi posibilitatea să depuneţi cererea pentru ICC.La somaj oricum depuneti Certificatul medical pentru concediul de maternitate şi apoi cerere pentru acordarea ICC, Somajul vă eliberează Adeverinţa cu veniturile nete realizate pe intervalul de 12 luni anterioare datei naşterii copilului;( respectiv 3 apr )Dosarul la primarie se depune in termenul de până la 60 de zile, dar se poate şi ulterior, urmând ca dreptul la ICC să fie acordat de la data depunerii cererii.
Sănătate !!