avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se mai plateste taxa pt Casa de Sanatate in cazul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se mai plateste taxa pt Casa de Sanatate in cazul PFA-ului?

Buna ziua

Sunt angajata cu CIM la o companie care plateste toate taxele catre stat,inclusiv taxa pt Casa de Sanatate.
Am si un PFA si din cate stiu taxa care trebuie platita,in acest caz, este taxa pt Casa de Sanatate.
Am auzit insa ca s-ar fi modificat aceasta lege si nu ar mai fi nevoie sa platesc aceasta taxa in cazul PFA-ului ,daca angajatorul companiei unde am CIM cu norma intreaga deja plateste aceasta taxa.
Astept un raspuns.
Va multumesc.
Contributia pentru asigurarile sociale de sanatate (CASS) se plateste pentru toate veniturile cumulate, indiferent care este cuantumul acestora. Sunt cateva exceptii, dar cazul dvs. nu se situaza printre ele.

Deci, cei care cumuleaza veniturile din salarii cu cele realizate ca PFA sunt obligati prin lege sa plateasca CASS pentru toata suma.
Trebuie sa platiti contributia la sanatate de 5,5% din venitul net, chiar daca sunteti angajata cu CIM.

Daca sunteti angajata si PFA nu mai platiti contributia la sistemul de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pfa rus_claudiu rus_claudiu sunt angajat la stat si platesc taxele pt CAS, pensie, somaj dar vreau sa imi deschid un PFA in paralel pt o activitate sportiva...va trebui sa platesc inca o ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii de plata catre stat melinda1 melinda1 PFA - expert contabil a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate. Care sunt obligatiile de plata catre stat? PFA are si calitate de pensionar. (vezi toată discuția)
Pfa angajat cu regim 2/8 plateste cas? Ana Stefan Ana Stefan De curand s-a pus problema sa incep o colaborare pentru care ar trebui sa devin PFA. Am cercetat ce inseamna sa fii PFA si m-am familiarizat cu teritoriul, dar ... (vezi toată discuția)