avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe PFA

sunt angajat la stat si platesc taxele pt CAS, pensie, somaj dar vreau sa imi deschid un PFA in paralel pt o activitate sportiva...va trebui sa platesc inca o data aceleasi taxe in cadrul PFA-ului sau sunt scutita de ele prin prisma locului de munca de la stat?
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 14:59, 14 Martie 2012
Se plateste impozit 16% din venitul net si contributie de sanatate 5,5%. In functie de ce incasari aveti, va veti interesa daca trebuie sa platiti si contributie la pensie(CAS).

Daca sunteti si salariat, pentru PFA veti plati numai contributia individuala de asigurari sociale de sanatate (CASS)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pfa & angajat norma intreaga colt1504 colt1504 Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca intrebarile mele sunt mai stupide, dar chiar nu ma pricep deloc la chestiile de fiscalitate si ... (vezi toată discuția)
Se mai plateste taxa pt casa de sanatate in cazul pfa-ului? ilinca35 ilinca35 Buna ziua Sunt angajata cu CIM la o companie care plateste toate taxele catre stat,inclusiv taxa pt Casa de Sanatate. Am si un PFA si din cate ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii de plata catre stat melinda1 melinda1 PFA - expert contabil a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate. Care sunt obligatiile de plata catre stat? PFA are si calitate de pensionar. (vezi toată discuția)