Ma aflu in urmatoarea situatie : casatorita de aproximativ 7 ani , cu 2 copii minori, locuiesc actualmente in locuinta sotului dobandita inainte de casatorie. Din cauza neintelegerilor repetate ( am mai avut tentative de divort pana acum, nefinalizate insa ) iau in calcul la modul foarte serios divortul. Desi i-am comunicat ce intentionez sa fac, rugandu-l sa evitam "circul" de dragul copiilor si sa divortam la un cabinet notarial, el nu reactioneaza nicicum, adica lasa lucrurile asa cum sunt. As dori sa stiu ( pentru ca situatia mea financiara nu e una foarte buna ) daca pot solicita la tribunal ( nu stiu daca pot face acelasi lucru printr-un cabinet notarial - sa-l chem acolo pentru desfacerea casatoriei ) un avocat din oficiu ( pe care nu va trebui sa-l platesc, din cate am inteles ). Ar mai fi de spus ca nu am martori in afara de rude din familie care nu doresc sa se prezinte la tribunal, nu doresc sa se implice. Dovezi pentru desfacerea casatoriei exista dar daca nu sunt martori nu pot divorta ???? De asemenea, ma intereseaza care este cuantumul pensiei alimentare. Va multumesc.
1.Daca aveti 500 de lei pentru notar, cu siguranta veti gasi un avocat care sa va reprezinte pentru aceeasi suma.
Pentru a avea dreptul la un avocat din oficiu trebuie sa justificati cu acte ca aveti venituri extrem de mici sau deloc.
2.Daca nu puteti aduce martori la proces, iar sotul nu se va prezenta, nici un avocat nu va reusi sa va castige procesul.
Intr-un proces de divort, fara avocat puteti sa obtineti o hotarare favorabila dvs., dar numai in situatia in care veti avea probe bine fundamentate (inclusiv martori).
Cuantumul pensiei de intretinere este de pana la 1/3 din veniturile lunare ale sotului sau, daca acestea lipsesc, din venitul minim net pe economie.
Ok.Sa spunem ca reusesc sa obtin aceasta suma. Si ma adresez notarului.Care este procedura de desfacere a casatoriei? Trebuie si aici martori sau va primi el o citatie ca eu doresc desfacerea casatoriei ?? Multumesc.
Despre mediere aveti cunostinta? Ceea ce solicitati dumneavoastra: "( nu stiu daca pot face acelasi lucru printr-un cabinet notarial - sa-l chem acolo pentru desfacerea casatoriei )", se numeste mediere. Cu siguranta veti gasi un mediator care sa va inteleaga situatia materiala si sa negociati un onorariu acceptabil.
Avantajele procedurii medierii in cazul divortului:
1. Cel mai rapid mod de solutionare a divortului.
2. Cel mai scazut cost.
3. Confidentialitatea discutiilor in cadrul sedintelor de mediere.
4. Atmosfera prietenoasa a sedintelor de mediere comparativ cu solemnitatea sedintelor de judecata.
5. Nu este nevoie de martori sau probe atunci cand partile pledeaza in contradictoriu.
6. Eficienta solutiei adoptate de parti versus cea impusa de instanta de judecata.
Pentru a divorta la notar trebuie sa va puneti de acord in toate privintele.. divort, copii, nume, pensie si sa va prezentati impreuna la depunerea cererii si peste inca 30 de zile cand veti divorta efectiv.
Dupa o discutie ulterioara postarii mele, am ajuns la un acord in sensul ca este si sotul de acord cu divortul pe cale amiabila. În conditile date, as dori sa stiu care dintre variante e cea mai ieftina : divort la notar, in instanta sau la starea civila ( e neaparat sa fie starea civila unde ne-am casatorit sau poate fi orice stare civila de pe raza judetului ). Daca e in instanta, putem cere avocati din oficiu din moment ce suntem de acord amandoi cu termenii si conditiile, ca sa scapam de taxe inutile ? Multumesc.
Divortul administrativ
myno
Buna ziua !
Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ... (vezi toată discuția)
Divort
florinlacan
Buna ziua, as dori sa imi spuneti cat dureaza desfacerea unei casatorii in urma careia a rezultat un copil minor si care sunt costurile unui divort si daca e ... (vezi toată discuția)