avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibil abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibil abuz in serviciu?

As dori sa imi raspundeti daca poate fi vorba de abuz in serviciu din partea sefului de birou in urmatoarea speta:
Seful meu de birou ma obliga sa trec pe toate rapoartele mele pe langa numele meu si semnatura mea inca un coleg de birou(cu numele si semnatura lui), acest coleg nu contribuie cu absolut nimic la intocmirea acelui raport. Mentionez ca imi cere acest lucru ca sa apara si colegul meu pe rapoartele respective si in cazul unui control sa se vada ca are si el activitate cu toate ca acesta nu face absolut nimic.
As dori sa ma indrumati urgent ce trebuie sa fac in acest caz. Cum pot stopa acest abuz.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 12 Martie 2012
Nu am inteles bine daca va obliga pe d-vstra sa semnati in numele colegului pe rapoarte,daca asa stau lucrurile pare sa fie o instigare la fals.

Nu ma pune sa semnez in locul colegului. Ma obliga pe mine sa accept sa semneze si colegul pe rapoartele mele, scrise numai de mine. Imi cere acest lucru ca sa se vada ca are si el "activitate" cu toate ca acesta nu face absolut nimic..
Deci eu intocmesc aceste rapoarte iar la sfarsit la rubrica intocmit seful ma obliga sa il trec si pe colegul meu cu numle lui si semneaza si el cu toate ca nu a scris niciun cuvant.
Incercati sa luati legatura cu conducerea superioara ... explicati-le situatia si vedeti ce solutie gasesc la ce va impune seful de birou ...
Puteti sa faceti o sesizare la Inspectia Muncii organismul de control cu atributii in sensul celor sesizate de d-vstra,iar in cazul unui raspuns nesatisfacator sa va adresati instantei,insa avand in vedere climatul economic actual si situatia existenta in acest moment pe piata fortei de munca,trebuie sa va ganditi extrem de serios daca doriti sa declansati un conflict de munca cu angajatorul-deoarece asta este singura modalitate in care va puteti apara drepturile.
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Probleme cu sefii ro_johnny ro_johnny Buna ziua! In primu rand, tin sa multumesc celor care vor incerca sa ma ajute in problema mea. Sunt angajat la o firma nationala de cablu din orasul ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? simona_palade simona_palade Buna! Ma adresez dvs in numele unui prieten care se confrunta la servici cu o situatie mai delicata si doreste sa actioneze in instanta pentru a i se face ... (vezi toată discuția)
Delegata sa coordonez si sa semnez actele compartimentului aspasia2010 aspasia2010 Tocmai am intrat in posesia unei dispozitii de primar prin care am fost delegata sa coordonez si sa semnez actele compartimentului.Intrebarea mea este cum ma ... (vezi toată discuția)