avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei- dreptul copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei- dreptul copilului minor

am un copil de 7 ani,rezultat in urma unei relatii de17 ani cu un cetatean turc(nu am fost casatoriti),copilul este recunoscut si ii poarta numele.Tatal,este grav bolnav, in spital in tara lui,iar fam.luinu e de acord ca noi sa-l vedem.Ce putem face in acest sens?Ar mai fi o problema,as dori incredintarea copilului pt ca in acest moment nici pasaport nu pot sa-i fac decat cu acordul tatalui.Se poate acest lucru in situatia in care tatal e inconstient? Ce pot face? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:39, 11 Martie 2012
daca traiti in Romania, faceti o actiune de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti de catre Dvs. E relativ simplu, dar trebuie sa angajati un avocat.
Nu stiu daca se poate rezolva partea cu pasaportul, trebuie vazuta situatia in concret. Nu inteleg cum nu poate minorul sa il vada in spital. Mergeti cu minorul si cu certificatul lui de nastere, ati incercat? Nu vad cum sa nu va permita, dati in judecata spitalul pentru asta. :))
Daca tatal e inconstient, nu vad de ce ati duce copilul de 7 ani pana in Turcia sa-l vada. Pe teritoriul Turciei va supuneti legii lor, asa ca mai bine va interesati inainte daca il puteti vedea sau nu.
Puteti cere pe calea ordonantei presedintiale acordul instantei pt a-i face copilului pasaport si pentru deplasarea in Turcia la parintele bolnav . Ar trebui sa probati ca tatal e in imposibilitate pentru a-si da acordul.

Pentru viitor, aveti nevoie de o hotarare prin care sa se fi stabilit ca dvs exercitati autoritatea parinteasca fata de copil. Introduceti deja actiunea ca va fi de durata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei - suplinire acord parinte rezident pentru tratament minor in strainatate Madalina51 Madalina51 In urma divortului ambii parinti exercita autoritatea parinteasca asupra copiilor, insa domiciliul este stabilit la mama. Ea nu respecta hotararea ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)