avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ore suplimentare

as dori sa stiu daca un salariat are 12 ore suplimentare in cursul saptamanii cum i le platesc cim este de 8 ore/zi.sal de incadrare este 1200ron.La 168 ore pe luna ar veni 7.14ron /h Pot sa-i platesc cele 12 ore suplimentare 12*7.14ron/h=85.68 ron s-au tb cumva altfel.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 11 Martie 2012
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. Dacă compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

Mod de calcul:
salariu pe ora 1200 lei : 168 ore = 7,14 lei/ora

Ore suplimentare lucrate: 12 ore ............. 12 ore x 7,14 lei/ora = 86 lei

Spor minim 75% ore suplimentare: 86 lei x 75% = 65 lei

Brut realizat : 1200 lei + 86 lei + 65 lei = 1351 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ore suplimentare beinaz a beinaz a Am un salariu de 900 cu spor repaus 2%=18 lei si 15 ore suplimentare In luna iunie avem (900+18):168 =5,45 lei pe ora. Cum se calculeaza orele ... (vezi toată discuția)
Ore de munca justmusy justmusy Buna seara, sunt angajat al unei societati din Romania cu un numar mare de angajati si magazine.Pentru luna in curs am primit un program de 193 de ore lucru in ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare ContSters75649 ContSters75649 lucrez la o firma de paza si protectie si lucrez pe luna cate 240 de ore adica 10 zile a cate 24 de ore .ce depaseste aceste ore pute ti sa -mi spune ti cum ar ... (vezi toată discuția)