Buna ziua, poate am gresit forumul, dar am o mica problema si o mare nelamurire:un drum cu tramvaiul m-a costat 200lei,deoarece nu am avut de unde sa-mi iau bilet,am indraznit sa urc totusi in tramvai(chiar nuam avut de unde sa cumpar bilet),au venit controlorii iar amenda primita cred eu ca este exagerat de mare:200 de lei,(mentionez ca sunt student la zi,daca are vreo importanta).Exista o lege referitoare la "infrctiunea"comisa de mine?Va multumesc!
Din punctul lor de vedere e relativ simplu. Nu te obliga nimeni sa folosesti mijloacele de transport in comun. Daca le folosesti trebuie sa ai bilet. E irelevant ca nu se gasesc in fiecare statie, la capat de statie etc. O metoda (nesigura) de a contesta p-v ar fi sa invoci o stare de necesitate : ti-era foarte rau si trebuia sa ajungi undeva si nu mai aveai bani, sau sa ataci p-v pentru motive de nulitate (cum ar fi lipsa numelui agentului constatator de exemplu, sau numele tau a fost gresit). Poti sa te uiti pe OG 2/2001 la motivele de nulitate. Salutari!