avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda politia comunitara

Buna ziua. Urc in tramvai vorbind la telefon cu biletul in mana. Urca in spatele meu 2 controlori si un "politist" comunitar. Ii vad, inchid telefonul si incerc sa tiparesc biletul. Nu am reusit, era afisat pe display-ul marcatorului "control". Eram inca in statie. Daca nu ma insel usile tramvaiului s-au inchis abia dupa ce mi-a cerut unul dintre controlori sa-i prezint legitimatia de calatorie. I-am spus ca doar ce urcasem, incercam sa-l tiparesc si nu merge. Deja eram contravenient fara sa merg macar 1 metru cu tramvaiul si cu biletul in mana. Cel de-al doilea controlor ma acuza ca stateam jos si m-am ridicat cand i-am vazut. Fals. M-au coborat la prima statie. Am incercat sa-i explic controlorului care ma apostrova ca face un abuz (parerea mea). Foarte indignat respectivul imi spune ca el nu e un nimeni (criza varstei a doua presupun). Imi spune ca daca nu eram tare in gura puteam sa ne intelegem... in fine. Comunitarul imi cere CI. I-o dau, bineinteles. Si incepe comunitarul sa scrie PV. Il intreb pe comunitar cat e amenda. Acesta imi spune 100 lei in 48 ore, cred. Nu mai stiu sigur deoarece eu am refuzat sa o semnez si nu am primit PV-ul. Eu chiar nu stiam procedurile, nu stiam ca refuzand sa semnez nu mai primesc amenda. Dupa ce l-am intrebat pe comunitar ce se intampla mai departe cu amenda. El imi spune doar ca voi primi amenda acasa in cateva zile si atat. L-am intrebat ce pasi pot face mai departe pentru a contesta amenda si nu a vrut sa imi raspunda. Deci eram un pachet de nervi. Dupa toata faza m-am dus glont la sediul RATT. Am completat o reclamatie la adresa controlorului pentru abuz. Am fost cu ea inregistrata la biroul pentru relatii cu publicul. Acolo erau 3 angajati. Mi-au spus ca nu era normal sa imi dea amenda. M-au intrebat de amenda. Cand au aflat ca amenda era facuta de comunitari au spus sa ma duc la ei sa pun contestatie. Raspunsul oficial al reclamatiei il voi primi in posta peste 2-3 saptamani mi-au spus ei. Am fost apoi la comunitari. O doamna amabila la informatii mi-a spus sa astept amenda si apoi sa vin in maxim 15 zile de la primire sa fac contestatie. Deci, daca "politistul" mi-a spus 100lei in 48 ore atunci amenda este de 200 lei, probabil. Mi se pare absurd sa platesc atatia bani fara sa merg macar un metru clandestin. Va rog, daca puteti, sa ma sfatuiti ce pot face pentru a evita sa platesc. Multumesc anticipat pentru timpul acordat.

Cel mai recent răspuns: IONIȚOIU CRISTINA , Avocat 23:12, 5 Decembrie 2009
Buna seara.
Deocamdata nimic.Asteptati sa primiti procesul verbal numai dupa puteti face contestatia ca sa fiti in cunostiinta a ceea ce au consemnat acolo .In marea majoritate a cazurilor asa procedeaza ,cam abuziv dar trebuie sa recunoastem ca si exista foarte multi calatori care nu achita contravaloarea calatoriei.Ceea ce lasa de dorit la acesti controlori este limbajul foarte agresiv si maniere ce lasa de dorit dar mai este mult pana....departe.
Succes!
Cu respect,Alexa...
dupa ce primiti pv faceti contestatie in termen de 15 zile la judecatorie, nu platiti taxe.

daca aveti macar 1 martor din mijlocul de transport v-ar fi de mare ajutor (poate nu erati singur :">)

contestatia o formulati in baza og2/2001 privind contraventiile
E foarte greu că în ţara aceasta au ajuns ca nişte poliţişti comunitari să aplice legea...Este un subiect care trebuie discutat...Aşteptaţi pv-ul şi vă rog să prezentaţi public motivele şi măsurile dispuse....
aveati dreptul la obiectiuni...oricum aveti nevoie de un martor la contestatie.
De asemenea în procesul verbal trebuie sa fie un martor care a semnat procesul verbal.
Dupa ce veti primi procesul verbal urmariti cazurile de nulitate a acestuia potrivit OUG2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amezi neplatite Hutzanca Hutzanca Buna ziua!Am o nepoata care cu 3si ceva,4 ani in urma a luat cateva amenzi,pe care nu le-a platit,plecand din tara la un moment dat.Acum 3 ani a nascut,fetita ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie - amenzi pe mijloacele de transport in comun Rebbelul Rebbelul Circuland pe un mijloc de transport din Timisoara, intr-o zi am prins control, fiind aglomerat nu a ajuns sa-mi ceara biletul... eu coborand si continuandu-mi ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb. pv mincinos ginaanton ginaanton Pe 3 noiembrie am primit o amenda intr-un autobuz ratb. Am urcat in autobuz cu un amic si imediat ne-a abordat un grup de controlori. Ne-a intrebat daca avem ... (vezi toată discuția)