avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... obligatii pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

obligatii pfa

Pt un pfa care are un contract de agentie prin care i se opreste impozitul de 16%, ce registre sunt obligatorii si daca poate sa-si deduca cheltuieli cu activitatea pfa(tel, utilitati, etc). Prin declatatia 200, daca si-a dedus cheltuieli va avea impozit de recuperat (impozitul retinut fiind la venitul brut)?
Cel mai recent răspuns: alina1977 , utilizator 20:53, 11 Martie 2012
Depinde cum ati optat sa fiti platitor de impozit pe norme de venit sau in sistem real. Doar in acest din urma caz se poate discuta de cheltuieli deductibile dar si in aceasta situatie, facturile trebuie sa fie emise pe pfa nu pe persoana fizica.
in sistem real si facturile sunt pe pfa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-cum trebuie sa fac declaratia de venit pentru 2009 in regim real si pina cind? Mircea Cristian Mircea Cristian Am PFA pentru o colaborare,am facut anul trecut estimativul pentru 2009,am o hirtie cu venitul brut si net(oprit la baza 10%),iar acum trebuie sa fac realul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa smioana smioana Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Impozir pfa Theo_95 Theo_95 Am un contract de colaborare cu Avon cu retinere a impozitului de 10 % la sursa.Pentru anul 2008 am avut facturi de incast de 1490 ron,iar impozitul retinut si ... (vezi toată discuția)