Buna ziua,
Sunt student si imi pregatesc lucrarea de licenta. As dori sa va intreb care sunt exact institutiile fundamentale de drept public? De asemenea, puteti sa-mi dati mai multe detalii in legatura cu constructia normativa de drept a raspunderii juridice?
Astept raspunsurile dumneavoastra :)
Multumesc anticipat!
Am rezolvat problema constructiei normative de drept, insa problema institutiilor fundamentale de drept public ramane, chiar si dupa o zi intreaga de cautari in Biblioteca Judeteana. Ma poate ajuta cineva, va rog?
Institutia juridica (institutii de drept) = totalitatea normelor juridice care reglementeaza o anumita categorie (o grupa unitara) de relatii sociale, generand astfel o categorie aparte de raporturi juridice.
Ca exemplu... institutia cetateniei...
V-as ajuta, dar nu stiu cum! :( Institutii fundamentale de drept public... Cautati in constitutie... Si dreptul administrativ e ramura a dreptului public, si dreptul mediului, dreptul financiar, penal s.a., dar pentru ca va referiti la institutii fundamentale le gasiti - as zice - in Constitutie: institutia dreptului de proprietate, a drepturilor si libertatilor fundamentale...