avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare de parte dintr-o proprietate in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare de parte dintr-o proprietate in indiviziune

Va cer ajutorul intr-o problema relativ delicata:
- impreuna cu 2 rude detinem un teren (cu titlu de proprietate si cadastru, desigur) de cca 32 ha.
- deoarece cele 2 rude NU ma lasa sa ies din indiviziune si nu am nici timp nici bani sa deschid actiune, (si scuze, de sila pe care mi-o provoaca respectivele rude) m-am hotarat sa le cedez treimea mea de proprietate cu doar plata compensatorie a cheltuielilor ocazionate de obtinerea in instanta, cadastru, impozite, etc).
Ce pasi trebuie sa urmez si mai ales dupa intocmirea actelor ce masuri trebuie sa iau pentru ca sa NU mai am alte probleme ulterioare (ex: impozite, taxe, etc)
Pot introduce in actul de cedare un paragragraf prin care sa le OBLIG sa faca (dupa cedare si plata sumelor datorate mie) acele demersuri prin care sa NU mai figurez ca proprietar cu precizarea ca neindeplinirea duce la nulitatea cedarii?

Cu multumiri anticipate

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt cedare/donatie de teren agricol Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Problema: - detin IN INDIVIZIUNE cu 2 rude de gradul 2 (veri primari) o suprafata de teren agricol - doresc sa o cedez celorlalti 2 proprietari insa cu o ... (vezi toată discuția)
Mosteniri m.stef m.stef Doamne ajuta!am o problema foarte delicata parintii mei au detinut o locuinta de 38mp eu am dat in 96 bani parintilor sa o cumpere fara a incheia un act un ... (vezi toată discuția)
Problema teren extravilan rickydany rickydany De fapt sunt mai multe aspecte la aceasta problema , dar am sa le iau pe rand pt ca sa ma fac inteles pe de-o parte , iar pe de alta parte sa inteleg si ... (vezi toată discuția)