Problema:
- detin IN INDIVIZIUNE cu 2 rude de gradul 2 (veri primari) o suprafata de teren agricol
- doresc sa o cedez celorlalti 2 proprietari insa cu o conditie, anume plata de catre acestia a sumelor cheltuite de mine cu judecata, cadastru, impozite pana anul acesta.
Mentionez ca:
- exista titlul de proprietate asupra terenului cu indicarea clara proprietarilor
- exista cadastru facut.
Va rog sa-mi precizati pasii de urmat pentru a face aceasta donatie .
Cu multumiri anticipate. :)
Am incercat sa ies din indiviziune dar m-am lovit de INDARATNICIA acestor veri (motivatii de 2 parale gen "sa ramana pamantul in familiee", etc)
Asa ca prefer sa la DAU PRACTIC DE POMANA acest pamant (cca10,75ha -arabil) si SA AM LINISTE - ei au facut un contract cu un arendas HOT-> deci MAI BINE AM LINISTE decat o problem tarata in fiecare an, etc.
Concret, ce ar trebui sa fac, ma tem ca or sa "refuze" doar ca sa ma sicaneze, deci e posibil sa fiu fortat sa cedez/donez unei alte persoane fizice/juridice...
Pai daca le dati de pomana nu puteti sa le cereti bani....Stiti pomana e pomana ca sa vorbim romaneste!
Dvs pana nu iesiti din indiviziune nu puteti face mare lucru...Dvs aveti o cota parte ideala material nu se stie ce lot va cade dupa iesirea din indiviziune. De aceea v am sfatuit cu partajul. Asa primiti si bani si le dati terenul care sa ramana in familie, cum spuneti dvs. Adica si de pomana si cu bani!
Donatie teren
sonia64
Matusa mea pe care o am in intretinere doreste sa imi faca un act de donatie pe cota ei de teren de 1/4, ce ii revine din titlul de proprietate unde sunt 4 ... (vezi toată discuția)