avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... PROBLEMA TEREN EXTRAVILAN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

PROBLEMA TEREN EXTRAVILAN

De fapt sunt mai multe aspecte la aceasta problema , dar am sa le iau pe rand pt ca sa ma fac inteles pe de-o parte , iar pe de alta parte sa inteleg si eu ca sa pot trage concluziile finale.Si anume:
1). este vorba despre mai multe parcele de teren extravilan in suprafata de 4,77 ha acestea apartinand tatalui meu care a murit in urma cu 3 ani iar cei de la primaria de care apartin , refuza sa-mi emita T.P. pe motiv ca ca pe adeverinta figurez cu mai putin , si ca trebuie sa fac o cerere de cedare a unei suprafete de 1,25 ha din cele 4,77ha cu cat m-au gasit ei.Iar aceasta problema se tergiverseaza de ani buni de zile.Ce trebuie sa fac ca sa nu pierd acea suprafata de 1,25 ha ?
Am fost si la judecatoria de care apartin la pentru a ma documenta la cartea funciara , privitor la aceasta problema , si mi s-a spus ca nu se mai elibereaza extrase de carte funciara pe terenurile din extravilan.
Cel mai recent răspuns: rickydany , utilizator 22:11, 21 Noiembrie 2012
Este cineva care sa ma ajute?ce trebuie sa cer in scris?trebuie sa depun o cerere?nu pot sa-mi depun nici actele pt APIA sunt disperat
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
rickydany, utilizator
Pana acum 3 ani tatal dvs ar fi trebuit sa faca cerere la comisia locala de fond funciar pentru terenul care i se cuvenea. S-ar putea ca sa fi fost deja emis un titlu de proprietate pana acum si dansul sa nu va fi spus.
Mergeti la Oficiul (biroul) de cadastru si publicitate imobiliara (NU LA JUDECATORIE) de care apartine imobilul si faceti o cerere prin care sa vi se comunice daca pentru tatal dvs a fost emis titlul de proprietate.
Daca nu s-a facut acea cerere, luati legatura cu un avocat care sa va protejeze interesele in instanta pentru recuperarea terenului la care aveti dreptul. Pentru aceasta trebuie sa faceti si un certificat de mostenitor DE CALITATE cu care sa va dovediti calitatea de mostenitor la institutiile abilitate si in instanta.
S-a facut cerere , nu s-a emis titlu de proprietate am scris si mai sus ca refuza sa-mi emita TP pana cand nu fac o cerere prin care eu sa cedez 1.25 ha di cei 4,77ha.
Am spus ca am ost la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara doar ca acest oficiu isi desfa soara activitatea in aceeasi cladire cu tribunalul de care am spus mai sus ca doar nu m-am dus la judecator sau procuror sa cer extras de CF.
Va multumesc pt sfat definitiv asta stiam doar ca nu imi permit ca daca imi permiteam nu mai ceream ajutorul aici plus de asta sunt in cautarea unui loc de munca.ce acte imi trebuie ca sa depun actele pt APIA?
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
rickydany, utilizator
Solicitati comisiei locale de fond funciar sa va raspunda in scris care este motivul refuzului de a va elibera titlul de proprietate pe suprafata la care aveti dreptul. Apoi contestati raspunsul la comisia judeteana. Daca raspunsul nu va satisface, actionati ambele comisii in instanta. Nu va poate lipsi nimeni de dreptul dvs. Insist pe cererea si raspunsul date in scris. Acolo trebuie sa invoce norme legale care sa-i indreptateasca sa nu va dea tot terenul.
Cu permisiunea moderatorilor si pentru a nu deschide alt topic vreau sa va adresez urmatoarea intrebare: ce documente imi trebuie pentru a intocmi documentatia necesara la A.P.I.A privitor la subventia in agricultura? Precizez faptul ca nu am extas de C.F. iar titlurile de proprietate nu s-au emis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verbal am dat dreptul cuiva a folosi o pasunea mea proprietate (de 4 ani).respectiva pers. poate solicita daune,drepturi, etc? Balaurul Balaurul O zi buna si...o intrebare am pt. dvs.: In anul 2005, conform legii funciare1/2000, tatalui meu i s-a emis titlu de Proprietate si a fost pus in posesie pe ... (vezi toată discuția)
Subventii apia AniFlorea AniFlorea In urma teledetectie am fost chemata la APIA pentru clarificari.Acolo am descoperit ca din total suprafata declarata mi-au scazut 1.17 ha pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Suprafetele din registrul agricol calculate gresit dogarudobra dogarudobra am o problama cu revendicarea unui teren cu aceasta ocazie am vazut ca suprafetele de teren din RA adunate dau un total mai mic cu 3000mp la punerea in ... (vezi toată discuția)