avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Doamne ajuta!am o problema foarte delicata parintii mei au detinut o locuinta de 38mp eu am dat in 96 bani parintilor sa o cumpere fara a incheia un act un frate dupa decesul tatalui a facut cu mama un act de intretinere fara sa stim mama fiind cu accident vascular fara sa stiu i-am cedat si eu partea dela tata apoi al a venit sa ma dea afara dupa ce eu am investit in casa ne -am judecat am pierdut si sunt la recurs intre timp am cumparat dela celelalte mostenitoare a unui alt frate cota de 3/32 din locuinta intrebarea este cum ma poate da afara avand si acte pe ce am investit sunt disperat am 70 ani DOAMNE AJUTA!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 15:01, 3 Octombrie 2012
dacă dvs. cumpărând cota de 3/32 de la rude, înseamnă că sunteţi co-proprietar cu fratele dvs (dacă cumva nu mai sunt şi alte persoane cu drept de proprietate aici şi nu le-aţi amintit).Chiar dacă fratele dvs. are cota de 29/32 din acel imobil, nu vă poate evacua decât dacă vă cumpără dreptul dvs de proprietate/despăgubeşte ori iniţiază o ieşire din indiviziune, prilej de a pretinde că e proprietar majoritar şi că la o eventuală ieşire din indiviziune nu se poate face deoarece îl încurcaţi cumva.Dar şi în acest caz e obligat să vă despăgubească la justa valoare, îmbunătăţiri etc etc Depuneţi dovada noii dvs. cote de proprietate din acel imobil instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. dețin 2/3 dintr-un imobil. cealaltă ... cazimir0prea cazimir0prea Iesire din indiviziune. Dețin 2/3 dintr-un imobil. Cealaltă cotă de 1/3 este deținută de o mătușă. Menționez că mătușa mea este cea care locuiește ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa eles eles buna ziua, in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu ... (vezi toată discuția)