Doamne ajuta!am o problema foarte delicata parintii mei au detinut o locuinta de 38mp eu am dat in 96 bani parintilor sa o cumpere fara a incheia un act un frate dupa decesul tatalui a facut cu mama un act de intretinere fara sa stim mama fiind cu accident vascular fara sa stiu i-am cedat si eu partea dela tata apoi al a venit sa ma dea afara dupa ce eu am investit in casa ne -am judecat am pierdut si sunt la recurs intre timp am cumparat dela celelalte mostenitoare a unui alt frate cota de 3/32 din locuinta intrebarea este cum ma poate da afara avand si acte pe ce am investit sunt disperat am 70 ani DOAMNE AJUTA!
dacă dvs. cumpărând cota de 3/32 de la rude, înseamnă că sunteţi co-proprietar cu fratele dvs (dacă cumva nu mai sunt şi alte persoane cu drept de proprietate aici şi nu le-aţi amintit).Chiar dacă fratele dvs. are cota de 29/32 din acel imobil, nu vă poate evacua decât dacă vă cumpără dreptul dvs de proprietate/despăgubeşte ori iniţiază o ieşire din indiviziune, prilej de a pretinde că e proprietar majoritar şi că la o eventuală ieşire din indiviziune nu se poate face deoarece îl încurcaţi cumva.Dar şi în acest caz e obligat să vă despăgubească la justa valoare, îmbunătăţiri etc etc Depuneţi dovada noii dvs. cote de proprietate din acel imobil instanţei.
Mostenire
DATSCH2010
1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde?
2.daca eu in ... (vezi toată discuția)