avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... D392A/B - ca pfa, daca nu am avut activitate trebuie ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

D392A/B - ca pfa, daca nu am avut activitate trebuie sa depun declaratia?

Buna seara,

Sunt PFA, cu realizarea de operatiiuni care nu dau drept de deducere TVA, cod CAEN 3316 - Reparare si Intretinere avioane- si anul 2011 nu am avut niciun venit si nicio livrare de bunuri, prestare de servicii sau achizitie. As vrea sa stiu daca ar fi trebuit sa depun D392A/B si care nu sunt consecintele nedepunerii acestui declaratii.
Mentionez ca in februarie 2011 am depus aceasta declaratie pentru 2010.

Cu multumiri,
Daniel
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:19, 12 Martie 2012
Da, trebuia sa depuneti declaratia 392 chiar daca nu ati avut activitate.

In afara organizatiilor nonprofit care nu realizeaza venituri din activitati economice, celelalte categorii de contribuabili care obtin venituri din activitati economice au obligatia depunerii uneia dintre cele 2 declaratii informative, in functie de statutul de persoana inregistrata sau neinregistrata in scopuri de TVA. Persoanele fizice, PFA si intreprinderile individuale care tin evidenta contabila in partida simpla au obligatia depunerii declaratiilor informative. Declaratiile se depun si cu cifra de afaceri 0.

Nedepunerea declaratiilor infomative 392A si 392B se sanctioneaza cu amenzi de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice, si de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Bună Dimineața, Sunt PFA în sistem real, cu realizare de operațiuni care nu dau drept de deducere a TVA și derulez un contract de ... (vezi toată discuția)
Declaratiile 300 & 390 DanielManciu DanielManciu Buna seara, Sunt pensionar in sistemul public de pensii si PFA în sistem real, CAEN 3316&7112, cu realizare de operațiuni care nu dau drept de deducere a ... (vezi toată discuția)
Facturi/declaratii fiscale pfa-contract cu partener din afara ue Daniel Manciu Daniel Manciu Bună ziua, Sunt PFA în sistem real, CAEN 3316&7112, cu realizare de operațiuni care nu dau drept de deducere a TVA și negociez in ... (vezi toată discuția)