Buna seara.
Am urmatoarea situatie...
Am sotia coasigurat pe asigurarea mea CAS. In urma cu aproximativ 2 ani am luat o adeverinta de salariat de la serviciu si am mers la CAS unde am trecut sotia ca si coasigurat pe asigurarea mea pentru a beneficia de servicii medicale gratuite. Din cate i-mi aduc eu aminte acolo mi s-a spus ca la fiecare 6 luni trebuia ca eu sa innoiesc declaratia respectiva, insa nu mai sunt foarte sigur de aspectul acesta.
Problema e ca intre timp intre mine si sotie a intervenit divortul, care nu este inca finalizat, fiind despartiti in fapt de mei bine de un an. In prezent eu nu stiu daca sotia(inca sotie) mai uzeaza de faptul ca a fost la un momentdat coasigurat pe asigurarea mea CAS in felul acesta beneficiind de servicii medicale gratuite.
I-mi pun aceasta intrebare deoarece retin parca ceva, in sensul ca se putea prezenta si ea cu o copie dupa actul meu de identitate sa reannoiasca documentatia pentru a beneficia de asigurarea mea CAS.
intrebarile mele ar fi:
1. se poate verifica daca cineva(in situatia de fata sotia) a beneficiat de asigurarea mea CAS in calitate de coasigurat? si pentru ce servicii medicale(ma refer internari in spital sau medicamente compensate)? As putea cere relatii in acest sens de la CAS?
Am uitat sa precizez ca eu sunt asigurat la casa OPSNAJ insa la momentul respectiv am dat o declaratie la CAS pentru sotie pentru a fi coasigurat pa asigurarea mea CAS.
2. daca sotia are o copie dupa actul meu de identitate ar putea sa faca formalitatile fara sa fie necesara prezenta mea? ... avand in vedere ca face dovada faptului ca este sotia mea...
Va multumesc anticipat.
Pentru a fi coasigurat trebuie ca persoana respectiva sa fie declarata in intretinerea salariatului si sa nu aiba venituri. Cu asta cred ca ati inceput si cand ati declarat-o coasigurata.
Daca nu mai doriti sa beneficieze de asigurarea dvs., dati o declaratie la locul de munca pentru scoaterea ei din intretinerea dvs. Automat nu mai este nici coasigurata.
Asigurare medicala
kiyosaki
Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)