avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intreprindere Individuala

Buna dimineata,

De curand mi-am deschis o INTREPRINDERE INDIVIDUALA, cu profil de "cazare".
Doresc sa va intreb despre modalitatea corecta de contributie la stat a obligatiilor mele :

Daca am declarat,pe proprie raspundere , numarul de camere de cazare,pentru care voi plati,conform legislatiei in vigoare, IMPOZIT,la Directia Finantelor Publice ,
1. Trebuie sa am casa de marcat ?
2. Trebuie sa dau,de fiecare data,chiar daca nu mi se solicita,din partea turistilor, factura si chitanta ( Am procurat facturi si chitante de la "Imprim") ?
3. Ce documente trebuie sa prezint,in caz de CONTROL financiar?
Cu tot respectul si consideratia ,
Petrica Leah -
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:24, 12 Martie 2012
Buna dimineata,

Sigur ca aveti obligatia folosirii casei de marcat. Nu va incadrati in exceptiile prevazute de lege si pe care le puteti citi aici:

[ link extern ]

Pentru persoanele fizice emiteti bon fiscal si intocmiti factura, daca aceasta va este solicitata de client. Pentru persoane juridice intocmiti factura si taiati chitanta.

Organelor de control le prezentati RJIP, Registrul unic de control, Registrul inventar sau orice alte documente care justifica activitatatea Dvs. si pe care acestia le solicita. Daca aveti salariati :statele de plata, declaratiile fiscale aferente salariilor sau impozitului pe profit. Declaratia informativa 392 privind livrarile de bunuri si prestarile de servici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii + chitanþã stepano stepano In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta? Multumesc (vezi toată discuția)