avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea Contractului Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea Contractului Individual de Munca

Buna ziua, azi am fost pus sa semnez o cerere de suspendare a contractului de munca pentru 1 zi de concediu fara plata, si o cerere de reluare a contractului de munca. Din cate am citit pe internet din codul muncii inteleg ca acest lucru se realizeaza doar in cazuri speciale.

Poate va rog cineva sa ma lamureasca daca pentru o zi de concediu fara plata pentru interese personale este normal sa mi se intrerupa contractul de munca. Si care sunt dezavantajele survenite din suspendare?

Multumesc Anticipat
Beczuk David
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 13 Martie 2012
Codul muncii
Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Dezavantaje - ziua respectiva nu constituie stagiu de cotizare
Nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in astfel de cazuri ... art.54 C.mun. contine o norma dispozitiva si nu una imperativa ...

CFP nu constituie vechime in munca, nu constituie stagiu de cotizare la somaj, la pensie , salariatul nu este asigurat in sistemul de sanatate....
Multumesc pentru raspunsuri. Si eu aveam aceeasi parere. Ca norma respectiva nu este obligatorie ci doar facultativa. Poate mai are si altcineva o parare?
Tocmai ce am venit de la departamentul de personal dupa o discutie aprinsa cu persoanele din birou. Ele sustin ca le obliga ITM-ul sa intrerupa si pentru 1 zi de fara plata contractul altfel primesc amenda.

Este adevarat sau incearca sa i-mi inchida gura?. ITM-ul respecta alta lege sau o interpreteaza diferit. Sunt ei in masura sa faca asta?

Nu mai inteleg nimic, de ce incearca ei sa impuna intreruperea contractului pentru o zi de munca fara plata?

Intreruperea contractului de munca poate duce la inchiderea lui definitiva fara acordul angajatului?

Am dreptul sa refuz semnarea intreruperii? Daca nu semnez intreruperea ei au dreptul sa i-mi refuze concediul fara plata?
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
beczukdavid, utilizator
Efectul e acelasi pentru dumneavoastra: oricum e suspendat contractul de munca pe ziua respectiva (in cazul concediului fara plata), fie ca vi se face o decizie de suspendare/act aditional suspendare, fie ca nu vi se face. Ideea este ca oricum nu constituie vechime in munca ziua respectiva in oricare dintre situatii, asa ca nu trebuie sa va incomodeze in niciun fel decizia de suspendare. Banuiesc ca ati facut si o cerere de concediu fara plata pe ziua respectiva ...

Alte discuții în legătură

Cerere co fara plata - conditie in schimbul platii salariului integral ana456 ana456 Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: daca o parte din plata salariului este conditionata de angajator de semnarea unui cereri de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare/reluare cim pentru cfp SSFF SSFF Buna ziua, Am vazut ca au aparut modele pentru decizii de suspensdare/reluare a contractului de munca in cazul CFP (art. 54 din Legea nr. 53/2003). Va rog ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza ca angajator in cazul in care o persoana (angajat) solicita intreruperea/suspendarea a CIM din interese ... (vezi toată discuția)