avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Import haine din UE pentru magazin online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Import haine din UE pentru magazin online

Salutare
Imi cer, in primul rand, scuze daca nu am postat in categoria potrivita.
Am nevoie de niste informatii referitoare la taxele ce le include importul de haine din UE.Imi realizez un magazin online pe PFA si am ramas blocat la ce taxe sunt pentru aducerea hainelor in tara.
Comand din Anglia, Franta si Germania.
Am tot citit pe internet dar sunt o gramada de variante ce se bat cap in cap.
Sa zicem ca eu cumpar un produs de 30 de lire din Anglia. Cu ce suma , platita, intru eu in posesia produsului?

Cel mai recent răspuns: alex212 , utilizator 11:29, 12 Martie 2012
Trebuie sa stiti ca la importurile efectuate din tarile UE se foloseste taxarea inversa.
Ce inseamna:
Atat firma dvs. cat si cea a partenerilor sa fie platitoare de TVA iar TVA-ul se inregistreaza atat pe colectat cat si pe deductibil, practic fiind zero. In plus dvs. trebuie sa va inregistrati in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Daca nu sunteti platitor atunci TVA-ul partenerilor intra in costul marfii.
Multumesc pentru raspuns.
Bun, cu TVA-ul am rezolvat. Acum, depsre taxele vamale daca se poate sa ma lamuriti.Stiam ca nu se platesc taxe vamale pentru cumparaturi din UE sau daca se platesc sunt foarte mici.Am gasit si aici o gramada de variante.
Pe lanta taxele vamale, se mia plateste ceva?
La ridicarea coletului este nevoie de autorizatie de comerciant de la firma "brand" care sa certifice autenticitatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cumparaturi pe internet lawfull lawfull Buna Am cumparat ceva de pe ebay.co.uk Vanzatorul are sediul in Manchester, Anglia si are numar de inregistrare TVA englez Cu toate acestea, marfa este ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Taxe suplimentare la achizitia online TudorPh TudorPh As dori sa ma lamuresc cu privire la cumparaturile online. Doresc sa achizitionez anumite lucruri prin intermediul unui magazin online din UK (UE) si desi la ... (vezi toată discuția)