avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala amenda circulatie

Buna ziua,

Am luat amenda 10 puncte (700 lei) pentru depasirea vitezei legale.
Pe procesul verbal la suma care o pot plati in 2 zile agantul a scris 315 lei (teoretic trebuia sa treaca 350).
Daca contest procesul este vre-o sansa sa se anuleze ? Sau o sa se recalculeze ?

Multumesc anticipat.

nu, platiti 50% din suma cf calculului matematic corect. aceasta eroare nu este motiv de nulitate a pv.
Nu este nicio eroare . Agentul constatator a stabilit 10 puncte amenda, dar dvs. aveti dreptul sa platiti jumatate din minimul amenzii prevazute de lege si nu jumatate din amenda stabilita de agent.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am verificat care sunt amenzile (am avut 91 in localitate) si minimul amenzii pare sa fie 665, care impartit la 2 nu da nici cum 315.

dupa ce am mai sapat un pic se pare ca am descoperit misterul.
fapta se incadreaza in clasa IV de amenzi, adica:
* clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;

eu am primit 10 puncte dar in 48 de ore puteam sa achit jumate din minim adica jumate din 9 puncte care-i (315).

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Atentie,nu se plateste jumatate din valoarea totala a amenzii ci jumatate din minimul prevazut de lege pentru acea contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar gresita contestatie Marius_o Marius_o Buna Seara. Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie ... (vezi toată discuția)
Radar elaparaschiv elaparaschiv Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)
Noile sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice TDorina TDorina folosirea telefonului mobil - 2 puncte de penalizare si amenda intre 147 si 220 lei (amenda veche 134 si 201 lei) - lipsa centurii de siguranta - 2 puncte ... (vezi toată discuția)