avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar gresita contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar gresita contestatie

Buna Seara.
Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie jumatate amenda imi scrie 652,5 lei.
Din cate stiu eu jumatate lui 1450 e 725 lei nicidecum 652,5 lei.
Se poate face contestatie pentru anluarea amenzii tinand cont ca politistul nu stie matematica?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:43, 5 Iulie 2020
Puteti contesta, scrieti ca jumatate e 725 si veti plati 725, cat trebuie. Sau puteti cere sa platiti intreg daca nu a stiut sa calculeze cat e jumatatea.
Pt anulare insa, trebuie sa gasiti alt motiv.
Este corect.
Pentru fapta săvârșită OUG nr. 195/2002 prevede o amendă corespunzătoare la 9 ...10 puncte de amendă. Agentul v-a aplicat amenda maximă. Dvs. puteți plăti în termen de 15 zile jumătate din minimul, adică 4,50x 145= 652,50 lei.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Bună seara,

Polițistul s-a raportat la minimul prevazut de lege, nu la amenda pe care v-a aplicat-o dvs.
Verificati alte motive care pot conduce la anularea procesului verbal.

Avocat Trifan Bianca Elena a scris:

Bună seara,

Polițistul s-a raportat la minimul prevazut de lege, nu la amenda pe care v-a aplicat-o dvs.
Verificati alte motive care pot conduce la anularea procesului verbal.

Solicitați depunerea de către poliție a înregistrării aparatului radar pe o perioadă cât mai lungă a vitezei de circulație a autoturismului. S-ar putea găsi argumente temeinice privind incorectitudinea inregistrării vitezei. de către aparatul radar.. Pentru probleme suplimentare apelați la mail-ul personal.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face ceva in cazul acesta? mihaelaserban76@yahoo.com mihaelaserban76@yahoo.com Am primit o amenda de circulație 1450 lei si reținerea permisului pt 90 de zilele.In procesul verbal scrie 1450 lei amenda dar in 15 zile pot plăti 652,5 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am fost inregistrat cu aparatul radar cu 81km/h ... radu2208 radu2208 Buna ziua! Recent am fost inregistrat cu aparatul radar cu 81km/h peste limita maxima admisa pe acel sector de drum. Mi s-a retinut permisul de conducere si de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal invalid? lsc05 lsc05 Buna seara! Sunt membru nou si am urmatoarea situatie: 123 km/h in localitate -> suspendare de permis pe 3 luni si (ATENTIE) 10 puncte de amenda. Deci nu ... (vezi toată discuția)