avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Recent am fost inregistrat cu aparatul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Recent am fost inregistrat cu aparatul radar cu 81km/h ...

Buna ziua! Recent am fost inregistrat cu aparatul radar cu 81km/h peste limita maxima admisa pe acel sector de drum. Mi s-a retinut permisul de conducere si de asemenea am primit amenda 10 puncte. Politistul cred ca a gresit la completarea P-V deoarece punctul de amenda este trecut 145 lei(din cate stiu este 223 in prezent) iar 10 puncte = 1450 lei. Pe P-V este trecuta jumatate de amenda platibila in 15 zile 650 lei(deci clar nu este jumatate din 1450 lei). Pot face contestatie si ulterior sa mi se anuleze amenda in acest caz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:11, 24 August 2020
Punctul amenda este tot 145 RON anul asta. Amenda minima este de 1305RON, jumatate e 652,5 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar gresita contestatie Marius_o Marius_o Buna Seara. Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! in data de 10.02.2023 mi-a fost intocmit un proces ... piatrabrasov piatrabrasov Buna seara ! In data de 10.02.2023 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei legale (in localitate) cu 57 km/h peste limita ... (vezi toată discuția)
Proces verbal invalid? lsc05 lsc05 Buna seara! Sunt membru nou si am urmatoarea situatie: 123 km/h in localitate -> suspendare de permis pe 3 luni si (ATENTIE) 10 puncte de amenda. Deci nu ... (vezi toată discuția)