avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal invalid?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal invalid?

Buna seara!
Sunt membru nou si am urmatoarea situatie:
123 km/h in localitate -> suspendare de permis pe 3 luni si (ATENTIE) 10 puncte de amenda. Deci nu 9, minimul, cum se da de obicei la viteze neexagerate. Problema este urmatoarea: pe proces scrie 10 puncte amenda, echivalentul la 1450 lei, iar mai jos scrie ca se plateste in 48 de ore suma de 652.5 lei, care este echivalentul a 9 puncte de amenda.

Intrebarea este: devine PV-ul invalid in urma unei contestatii?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 03:49, 18 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio obligatie sa primiti minim, puteati sa primiti si 20 de pct amenda.
In 48 de ore nu puteti plati jumatate din minim, ci numai in 2 zile lucratoare.
In cazul de fata pv-ul nu devine "invalid".
cyan a scris:

Nu exista nicio obligatie sa primiti minim, puteati sa primiti si 20 de pct amenda.
In 48 de ore nu puteti plati jumatate din minim, ci numai in 2 zile lucratoare.
In cazul de fata pv-ul nu devine "invalid".

Nu cred ca m-am facut inteles. Pe procesul verbal scrie 10 puncte amenda, adica 1450 lei. Mai jos, unde scrie ca in 2 zile lucratoare se plateste jumatate din suma, este trecut 652,5 lei. Suma asta nu este jumatate din 1450. Eu zic ca ar fi trebuit sa scrie 725 lei. 652,5 lei este jumatate din 1305, suma care este echivalentul a 9 puncte de amenda, nu 10, cate au fost acordate pe proces. Este o neconcordanta in PV
Agentul constatator va putea da intre 9 si 20 de puncte amenda, a ales sa dea 10. In 48 de ore se poate plati jumatate din minimul legal, adica 652,5 RON. Dvs. sunteti cel care nu intelege. Nu este nici o neconcordanta in PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal completat gresit adrianvalentin77 adrianvalentin77 buna ziua, in data de 06.04 am fost surprins de aparatul radar avand o viteza de 93 km/h in localitate , fapt pt care am fost amendat cu 10 puncte de amenda. ... (vezi toată discuția)
Amenda radar gresita contestatie Marius_o Marius_o Buna Seara. Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva in cazul acesta? mihaelaserban76@yahoo.com mihaelaserban76@yahoo.com Am primit o amenda de circulație 1450 lei si reținerea permisului pt 90 de zilele.In procesul verbal scrie 1450 lei amenda dar in 15 zile pot plăti 652,5 si ... (vezi toată discuția)