avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj si venituri din contract de 4h/zi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj si venituri din contract de 4h/zi

Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj si in acelasi timp sa lucrez part time cu un contract de 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 12 Martie 2012
1. Pe timpul cat primiti indemnizatie de somaj nu putaeti avea venituri din salarii.

2. Puteti avea insa venituri din activitati autorizate, potrivit legii, daca aceste venituri nu depasesc 500 lei pe luna.

3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art.15
...
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.

4. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj +contract part-time inregistrat la itm ? promocris promocris Sunt in somaj si de curand am primit o oferta de lucru part-time (10 ore pe saptamana) pe un contract de munca inregistrat la ITM . Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Somaj VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in timpul perioadei de somaj freeasabird freeasabird Daca, fiind in perioada in care beneficiez de indemnizatie de somaj, infiintez PFA mai pot beneficia de indemnizatie de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)