avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cartea tehnica a blocului de locuinte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cartea tehnica a blocului de locuinte

Buna ziua,
Blocul in care locuiesc si care a fost construit in anul 1975, in Bucuresti sos.Mihai Bravu nr.1, sector 2, nu are carte tehnica.
Sunt interesat cam ce demersuri trebuie facute de administrator/presedinte de Asociatie, pentru intocmirea ei?
Va multumesc pentru sprijin!
Cu stima,
G.Dragu
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 15:13, 15 Martie 2012
Cartea Tehnica reprezinta ,,certificatul de nastere" al unei constructii. intocmirea ei intra in sarcina dvs. si a proiectantului si reprezinta ansamblul documentatiilor tehnice referitoare la proiectarea, executia, receptia si urmarirea comportarii in exploatare a constructiei si instalatiilor aferente acesteia.
De asemenea, ea cuprinde toate datele si documentele necesare pentru identificarea si determinarea starii tehnice.
Conform Hotararii Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora el este cel care tine cartea tehnica.
quot]ART. 46: Cartea tehnica a constructiei, potrivit modelului prezentat in anexa nr. 6 la prezentul regulament, se pastreaza de investitor pe toata durata existentei constructiei.
Norme de intocmire a cartii tehnice a constructiei:
Punctul 20. "La schimbarea proprietarului, cartea tehnica a constructiei va fi predata noului proprietar, care va avea obligatia pastrarii si completarii acesteia, consemnind faptul in procesul-verbal de predare-primire si in jurnalul evenimentelor"
Cartea tehnica se intocmeste in cel putin 4 exemplare, cate una pentru: proiectant, constructor, primarie, proprietar. Dupa semnarea procesului verbal de receptie ( constructorul imparte prin PV cate un ex. al cartii tehnice a imobilului, fiecaruia dintre beneficiarii mentionati


@dragugh,
Caretea tehnica a blocului a fost intocmita atunci cand s-a construit, receptionat si s-a dat blocul in folosinta.
Aceste carti tenice au stat la proprietarul blocului, la regiile statului, pana acum cativa ani cand asociatiile de proprietari au fost invitate sa le preia de la ei.
Daca asociatia dv nu a preluat aceasta catre de imobil, presedintele asociatiei sa ia legatura cu serviciul din primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari. Acestia va pot indruma si va pot explica de unde sa preluati acum cartea de imobila a blocului.
Intocmirea ei nu intra in atributiunile dumneavoastra, a celor din asociatie, asa cum total eronat s-a scris mai sus doar de dragul de a spune ceva. Dealtfel ar fi chiar imposibil. Asociatia doar pastreaza cartea tehnicca si o completeaza, adica ataseaza acelor dosare, documentele doveditoare ale modificarilor aduse construictiei, instalatiilor...
Aceasta carte tehnica exista si doar trebuie sa o cautati. Incepeti cu servicilu asociatii din primarie.
Buna ziua,
Va multumesc domnule Adrian pt. raspunsul dvs. competent. In ce priveste cartea tehnica a blocului, aceasta nu a fost intocmita in 1975, cand s-a dat blocul in folosinta. Am solicitat la ROMCONFORT Bucuresti cartea in cauza, insa s-a comunicat ca nu mai detin nici un fel de document. Ca urmare, ce credeti ca trebuie sa faca Administratia Asociatiei pentru a fi obtinuta cartea tehnica. Aceasta este necesara pentru a deschide o actiune judecatoreasca de revendicare a unor spatii ocupate abuziv de o firma privata, cu care co-existam intr-un condominiu.
Va multumesc,
G.Dragu
Nu ati precizat concret localitatea
Daca sunteti in Bucuresti puteti solicita copie dupa cartea tehnica a imobilului de la Institutul de Proiectari Tehnice de la Piata Amzei
Buna ziua,
Va multumesc pt. sfat. Ne vom adresa acelui institut.
Cu stima,
G.D.

Alte discuții în legătură

Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)