avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Convorbire telefonica inregistrata de o persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Convorbire telefonica inregistrata de o persoana fizica

Am avut un client, Intreprindere Individuala , de la care nu mi-am incasat onorariul(nu am incheiat contract).Are control de fond si mai are la mine 2 dosare.Am refuzat sa dau dosarele fara sa-mi primesc banii.Ma ameninta acum ca ma reclama (nu am semnat nici o hartie sau proces verbal din care sa rezulte ca am acele acte).Spune ca ma reclama in baza convorbirilor telefonice inregistrate!
Care e parerea dumneavoastra?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
inacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: inacris , utilizator 11:46, 14 Martie 2012
ce inseamna "client" - ce servicii prestati? acest aspect conteaza deoarece exista legi speciale care reglementeaza relatia cu clientii, cum este cazul avocatilor, notarilor, etc unde nu ai voie sa pastrezi dosarele clientilor.
contabilitate, ma scuzati ,nu m!i-am dat seama

Ma infuriat rau atitudinea lui,deoarece din septembrie cand efectiv a inchis magazinul ( inchis la modul ca a predat spatiul nu ca a rezolvat si hartiile care era firesc sa le mai intocmessca) nu a vut habar de datoriile pe care le avea...acum cand este incoltit nu stie cum sa se scoata.

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Parerea mea este sa ii inapoiati dosarele deoarece nu aveti dreptul de a detine/retine documentele unei companii fara a avea un document de incredintare din partea acesteia. In aceelasi context nu aveti nici obligatia de a ii depune declaratiile lunare/trimestriale, de a efectua opertiunile contabile sau oricare alta obligatie ati fi avut conform unui contract standard de servicii in domeniul contabil. Nu exista un contract care sa responsabilizeze partile, nu exista nici obligatii.
Multumesc pentru sfat,seara buna!
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire vis-a-vis de convorbirile telefonice pe care spune ca le are inregistrate,acolo am facut referire inclusiv la ce nereguli are el in acte in general,lucru care pentru el nu este bun oricum!
Nelamurirea mea este legata de faptul ca nu stiu in ce masura imi pot face rau acele inregistrari,avand in vedere faptul ca nu are acceptul meu! [EDITAT]
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Servicii upc suspendate, desi platite tuilleries tuilleries Buna ziua! Am intampinat urmatoarea situatie: in luna iulie am vorbit la telefon, serviciu achizitionat de la UPC impreuna cu Internet si TV) mai mult decat de ... (vezi toată discuția)
Proble cu cosmote nelush nelush Buna ziua , am si eu o intrebare. Am avut un contract cu Cosmote, reziliat de catrea Societate la inceputul lui 2007. La finele lui 2006, am sesizat serv. ... (vezi toată discuția)
Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in instanta? catacata2011 catacata2011 Buna seara! ma adresez celor care au la cunostinta urmatoarea problema! inregistrarile convorbirilor telefonice sunt considerate probe in instanta?Si ma refer ... (vezi toată discuția)