Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea de camin si mi-a luat cheille de la masina fara sa isi ceara voie. eu nestiind de acest lucru le-am cautat si nu le-am gasit.eu credeam ca am pierdut cheile si l-am sunat sa-l intreb daca stie ceva de ele.El mia spus ca se deplaseaza cu masina mea in acel moment si imi va da cheile cand ajunge.Pe parcursul drumului a fost oprit de politie si i-au luat certificatul de inmatriculare si i-a dat o amenda de 700 de ron.Problema e ca eu aveam itp-ul expirat si nu am mai circulat cu masina.El mi-a adus-o cu probleme si foarte neingrijita. Pe dovada data de politia rutiera nu este numele celui care mi-a luat cheia ci a altuia, si in plus apare si pe camerele video din camin cand a intrat in camera si mi-a luat cheia..As vrea sa stiu ce pot sa-i fac pe plan juridic .mentionez ca proprietarul masinii este tatal meu iar in certificatul de imatriculare apare inscrisa pe proprietarul vechi al masinii.Vreau sa stiu daca acest lucru se incadreaza la furt deoarece trebuie sa platesc multe lucruri in plus si reparatiile masinii.Multumesc anticipat!
Fata de ultimile precizari,se poate formula plangere impotriva persoanei care a sustras cheile de la autoturism cu scopul utilizarii acestuia
Ramane ca autoritatea competenta in cercetare sa coroboreze plangerea,succesiunea de evenimente si circumstantele in care a avut loc evenimentul,avand in vedere ca partile se cunosteau de vreme ce "cunoistiinta "a stiut a locul unde stia ca sunt pastrate cheile de la vehicul
Eu am indoieli serioase ca in realitate este un furt.
Daca nu ii dadeati masina nu pleca cu ea.
Sa faceti o plangere la politie pentru o infractiune de furt care nu exista riscati sa aveti dvs. probleme penale pentru infractiunea de denuntare calomnioasa.
Politia nu o sa ve creada deoarece nu ati reclamat furtul atunci...