avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire de catre ANAf
Discuție deschisă în Executare silită

poprire de catre ANAf

Buna ziua. Firma noastra a primit dela ANAF o adresa de proprire pentru datoriile pe care le avem la o alta societate (care are, la randul ei, datorii la stat). Suntem somati sa platim toate datoriile intr-un cont al trezoreriei. Problema e ca noi am convenit o esalonare cu firma creditoare si am intocmit si un proces verbal de negociere la data respectiva.
Ce putem face acum? Putem sa ne ducem la finante sa le explicam lucrul asta sau trebuie sa facem contestatie la executare in instanta?
Sau poate sunt alte optiuni. Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu vreau sa ma urmareasca statul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:10, 13 Martie 2012
poprirea la tert inseamna ca atunci cind faceti plata conform esalonarilor, plata se va face direct la Fisc si nu catre creditorul dvs. Insa plata este liberatorie de datorie ca si cum a fost facuta direct creditorului.
dvs trebuie sa informati Fiscul despre valoarea datoriei precum si despre esalonarea convenita.
Dar daca nu platim conform graficului de esalonare convenit, Fiscul ne poate executa si pe noi pentru sumele datorate?
poate cere validarea popririi si deveniti debitorul direct al fiscului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului de 6 luni ... florin1960 florin1960 Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului de 6 luni , termen de gratie prevazut de art. 1 din OG 22/2002 privind executarea creantelor ... (vezi toată discuția)
Validare poprire institutie publica liliana elena liliana elena buna ziua, am urmatoarea speta si as dori dk ma puteti ajuta cu cateva sfaturi.am o sentinta de validare a popririi a unei institutii publice,in calitate de ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare a popririi Scr3wBall Scr3wBall Azi am primit (ma rog mama a primit) o adresa de infiintare popriri in urma unui litigiu dintre TERMICA si Asociatia de proprietari (la care are de platit ... (vezi toată discuția)