avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ADRESA DE INFIINTARE A POPRIRII
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ADRESA DE INFIINTARE A POPRIRII

Azi am primit (ma rog mama a primit) o adresa de infiintare popriri in urma unui litigiu dintre TERMICA si Asociatia de proprietari (la care are de platit niste penalitati de intarziere). In aceasta adresa mi se comunica ca plata sumei de penalitati pe care o are mama de platit sa nu se mai plateasca la asociatia de proprietari ci direct la sediul executorului. Intrebarea mea este daca aceasta poprire este valabila atata timp cat nu am primit nici un fel de instiintare privind derularea vre-unui proces in care mama ar fi vizata. ce se mai poate face in aceasta instanta si daca se poate cere reesalonarea platii sumei. Eu unu nu inteleg prea multe si nici nu stiu ce sau cum sa fac.#-o
Cel mai recent răspuns: Scr3wBall , utilizator 13:32, 15 Iunie 2012
Somatia este valabila, cererea de incuviintare a executarii silite se judeca fara citarea partilor. Puteti stabili cu executorul un grafic de esalonare, oricum el are posibilitatea de a executa silit veniturile mamei dvs., daca este pensionara sau salariata poate cerere instituirea masurii popririi pentru 1/3 din veniturile lunare.
deci asta inseamna k poate sa puna o poprire pe pensia mamei in cuantum total de 1/3 din veniturile realizate? se poate intr-o oarecare masura dispune si executarea silita a mamei ? adik sa scoata bunuri la vanzare dak dupa instituirea popririi se constata ca dureaza cam mult pana isi recupereaza baniii ??
Nu se va ajunge la aceasta situatie, daca se ia o masura de executare silita se va merge pe aceasta pana la recuperarea integrala a creantei.
Ok. Azi am fost la biroul executorului sa vb cu cineva de acolo si mi s-a zis k mama are 15 zile la dispozitie sa plateasca intreaga suma altfel se cere de la judecatorie aviz (sau ceva asemanator) privind executare, si din ce mi-a zis la birou se cauta recuperarea cat mai rapida a datoriei, asta putand insemna (daca TERMICA doreste) si scoaterea la vanzare a bunurilor mobile sau imobile a mamei. Din ce mi-a explicat reesalonarea sau poprirea pe salar nu se poate face decat daca TERMICA este deacord cu asa ceva. Eu acum sunt nelamurit de ce a mai venit adresa de infiintare a popririi? am intrebat cu cine sa discut de o esalonare m-au trimis la asociatie, in ciuda faptului k pe hartiile primite scrie clar k sunt obligat ca sumele restante sa le platesc direct biroului executor si nu asociatie. Eu unu nu mai inteleg nimic. A ramas sa sun luni sa vad daca executorul ajunge la o intelegere cu TERMICA in vederea unei esalonari sau a unei plati in rate. Sper sa iasa ceva pana la urma. Multumesc pt ajutorul acordat pana in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita anna0307 anna0307 buna ziua!as dori si eu un raspuns...mama mea are un apartament unde s-au acumulat ceva datorii la intretinere,asociatia de locatari au dat dosarul in tribunal ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dominique Popescu Dominique Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am fost executata silit pentru o suma de 14000 lei corespunzatoare unui credit neachitat ... (vezi toată discuția)
Executare datorii intretinere adaiv adaiv Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu informatii. Parintii mei locuiesc intr-un apartament in chirie de la Primarie. Au acumulat o datorie mare la ... (vezi toată discuția)