avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua!as dori si eu un raspuns...mama mea are un apartament unde s-au acumulat ceva datorii la intretinere,asociatia de locatari au dat dosarul in tribunal iar zilele trecute a venit un executor si am stabilit cu dansul sa ii platim o anumita suma lunara dar problema este ca cel care se ocupa de intretinere nu este de acord sa platim suma decisa lunar si vrea totii banii in 2 saptamani.intrebarea mea este poate scoate apartamentul la licitatie daca cel care se ocupa cu intretinerea nu este de acord cu plata lunara asa cum am stabilit cu executorul si ce ar fi mai bine sa fac?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 10:17, 5 Aprilie 2011
Stabiliti in scris cu executorul judecatoresc plata esalonata a sumei si respectati aceasta intelegere.
Este posibil sa fie o executare silita prin infiintarea popririi asupra veniturilor mamei si aceasta sa insemne plata in fiecare luna.
masura sechestrarii bunurilor imobile nu poate fi luata decat daca valoarea datoriei este comparabila cu cea a apartamentului si nu sunt alte bunuri mobile care pot fi executate silit. Daca executorul recurge la o astfel de masura puteti formula contestatie la executare prin care sa solicitati instantei plata esalonata a datoriei...
guvernator mg a scris:

masura sechestrarii bunurilor imobile nu poate fi luata decat daca valoarea datoriei este comparabila cu cea a apartamentului si nu sunt alte bunuri mobile care pot fi executate silit. Daca executorul recurge la o astfel de masura puteti formula contestatie la executare prin care sa solicitati instantei plata esalonata a datoriei...

De ce furnizati informatii eronate? De unde ati scos dvs aceasta concluzie?

Pentru orice datorie, pot fi executate silit atat bunurile mobile cat si imobile. Mai ales ca pentru datoriile la plata intretinerii exista un privilegiu legal pentru Asociatia de proprietari atunci cand vorbim despre datorii la intretinere.

Doamna,
O sa va dau in particular un sfat pentru a putea suspenda executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de infiintare a popririi Scr3wBall Scr3wBall Azi am primit (ma rog mama a primit) o adresa de infiintare popriri in urma unui litigiu dintre TERMICA si Asociatia de proprietari (la care are de platit ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinere la bloc- consecinte mireladolta mireladolta Buna ziua. Am fost instiintat ca am fost dat in judecata de catre asociatie ptr neplata la timp a cotelor de intretinere. Intrebarea mea este urmatoarea: cum ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)