avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit - factura materiale reparatii cladire asociat ........
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

- factura materiale reparatii cladire asociat ........

Buna ziua .
Cu scuzele de rigoare , insist sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei spete pe care v-am mai prezentat-o cu ceva timp in urma si nu am reusit sa o lamuresc pana acum :
" O societate comerciala are un restaurant care functioneaza intr-o cladire care apartine asociatului unic (persoana fizica ) in baza unui contract de comodat incheiat intre societate si persoana fizica. Contractul prevede ca cheltuielile de intretinere si reparatii a cladirii sa fie facute de societate . In luna februarie anul curent societatea hotaraste sa repare acoperisul cladirii si cumpara (pe factura - tigla in valoare de 5.000 lei cu TVA). Este deductibila TVA de pe factura? Se poate trece direct pe cheltuieli valoarea (fara TVA) facturii? Cum se intocmeste corect nota contabila pentru factura respectiva? "".
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 18:20, 13 Martie 2012
Stimata doamna
Nu am inteles rostul a atator emoticoane in primul rand, in al doilea rand este corect ceea ce sustineti, dar dvs. stiti cat costa o tigla la momentul asta? Zau suma de 5000 RON inclusiv TVA inseamna cam 20 mp maximum. Pai asta nu inseamna reparatie? Ce Dzeu un restaurant are numai 20 mp? Bun am vazut contracte de comodat in care SC suporta si impozitul pentru bun si asta nu-i deloc in regula. In definitiv au fost niste pareri despre un subiect controversat si nu cred ca are sens sa ne aprindem nu-i asa?
PS. Nici mie nu-mi plac evazionisti cum nu-mi plac nici cei care irosesc banul public pe tot felul de prostii.
PS 2. Pe acest forum noi nu facem decat sa dam sfaturi. Din pacate legea in Romania este extrem de interpretabila iar uneori interpretarea dvs. nu coincide cu a mea si a amandurora cu a fiscului.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
George1962 a scris:

Stimata doamna
Nu am inteles rostul a atator emoticoane in primul rand, in al doilea rand este corect ceea ce sustineti, dar dvs. stiti cat costa o tigla la momentul asta? Zau suma de 5000 RON inclusiv TVA inseamna cam 20 mp maximum. Pai asta nu inseamna reparatie? Ce Dzeu un restaurant are numai 20 mp? Bun am vazut contracte de comodat in care SC suporta si impozitul pentru bun si asta nu-i deloc in regula. In definitiv au fost niste pareri despre un subiect controversat si nu cred ca are sens sa ne aprindem nu-i asa?
PS. Nici mie nu-mi plac evazionisti cum nu-mi plac nici cei care irosesc banul public pe tot felul de prostii.
PS 2. Pe acest forum noi nu facem decat sa dam sfaturi. Din pacate legea in Romania este extrem de interpretabila iar uneori interpretarea dvs. nu coincide cu a mea si a amandurora cu a fiscului.

DOMNUL a confirmat cititi de la inceput citez : Va multumesc frumos pentru raspuns domnu George . Vreau sa va spun ca am vorbit la Finante despre respectiva speta si sunt foarte rezervati cu privire la deductibilitatea Tva si a respectei cheltuieli.

va recomand sa cititi CODUL CIVIL .

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatie cladire / deductibilitate tva MINPOP MINPOP Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta contabilaO societate comerciala are un restaurant care functioneaza intr-o cladire care apartine ... (vezi toată discuția)
Investitie sediu social? rodia rodia O soc.microintreprindere a achizitionat in dec.2009 tigla in val. de aprox.7000 lei(aceasta are sediul social in cladirea pt.care s-a folsit aceasta ... (vezi toată discuția)
Investitie sediul social - tamplarie termopan mihaelasir_2005 mihaelasir_2005 Buna ziua, Am o societate cu codul CAEN 7500 - activitati veterinare, infiintata in anul 2011, platitoare de TVA si impozit pe microintreprindere incepand ... (vezi toată discuția)