avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Investitie sediul social - tamplarie termopan
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Investitie sediul social - tamplarie termopan

Buna ziua,

Am o societate cu codul CAEN 7500 - activitati veterinare, infiintata in anul 2011, platitoare de TVA si impozit pe microintreprindere incepand cu 01.02.2013.

Am urmatoarea situatie:
La spatiul sediului social inchiriat (contract de comodat), de la o persoana juridica, a fost montata tamplarie termopan, valoarea totala a tamplariei este 2580 lei si materiale pentru reparatie 166 lei.
Lucrarea este in regie proprie, cheltuieli cu manopera nu sunt.
Obiectul contractului de comodat il constituie folosirea gratuita a spatiului pe o durata de 3 ani (contractul expira in luna iunie 2014).
In contractul de comodat este precizat: comodatarul se obliga sa suporte chelt. necesare folosintei lucrului, neavand dreptul sa ceara restituirea lor deoarece acestea sunt accesoriu al folosintei.

1. Aceste cheltuieli pot fi considerate reparatii si recunoscute ca o cheltuiala in momentul efectuarii lor?
sau
trebuie considerate investitii si recunoscute ca o componenta a activului recuperarea avand loc pe calea amortizarii ?
2. TVA aferenta materialelor achizitionate este deductibila?
3. In cazul in care sunt considerate investitii care sunt inregistrarile contabile, eu stiam ca inregistrezi :
212=404
4426=404
6811=2812 cu valoarea amortizarii (val se imparte la nr. de luni af.contractului de inch.)
2812 = 212 (la sfarsitul contractului)

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaelasir_2005 , utilizator 18:12, 14 Ianuarie 2014
Inregistrarile sunt corecte. Atata timp cat contractul de comodat prevede ca toate cheltuielile de intretinere a spatiului cad in seama chiriasului, firma dvs poate sa isi deduca TVA-ula ferent facturilor si sa inregistreze pe costuri sau pe cont de imobilizari cheltuiala.
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs!

Care ar fi sfatul dvs: sa le inregistrez ca investitii sau sa le duc direct pe cheltuiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Nir si bon de consum anomarairam anomarairam Buna ziua, Societatea (cabinet medical-medic de familie) la care sunt contabil isi desfasoara achivitatea intr-un spatiu inchiriat. Luna aceasta a amenajat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparatii si intretinere oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua, Va rog sa imi spuneti in ce cont se inregistreaza materialele cumparate pentru reparatii si intretinere a unor spatii comerciale. Dar tamplaria ... (vezi toată discuția)