Am incheiat un contract de comodat pentru sediu social cu un SRL, si am inteles ca el trebuie inregistrat la Administratia Financiara. Dupa ce am incercat toata dimineata sa-i contactez telefonic ca sa stiu cu ce acte sa ma duc, mi se comunica faptul ca acesta nu trebuie inregistrat nicaieri, ci depus direct la Reg Com.
As dori o confirmare in acest sens. Este vorba de Administratia Financiara sector 2. Daca ati inregistrat aici contracte de comodat, imi puteti spune la ce adresa?
Avand in vedere ca contractul de comodat este cu titlu gratuit nu are de ce sa fie inregistrat la Administratia Financiara,se inregistreaza direct la Registru.
Se inregistreaza la organul fiscal numai contractul de inchiriere intrucat acesta este generator de venituri si implicit de impozit pe aceste venituri. Contractul de comodat este un contract de inchiriere cu titlu gratuit, adica nu genereaza venituri.
Contract de comodat
Este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar) ? Pentru deschidere punct de lucru trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)